Bratislavský hudobník Steven Vagovics prichádza s novým singlom Sunlight. Je to prvá pieseň z jeho nového pripravovaného albumu s rovnakým názvom. Tentokrát sa do procesu postprodukcie zapojilo legendárne nahrávacie štúdio Abbey Road Studios. Bol to konkrétne posledný krok masteringu, ktorého sa ujal zvukový inžinier Alex Gordon. Ten pracoval napríklad na nahrávkach Ellie Goulding, The 1975 alebo Keane.

"Rozhodnutie poslať svoju nahrávku do Abbey Road som odkladal už dlhšiu dobu, ale vždy som to chcel aspoň vyskúšať. Som obrovský fanúšik The Beatles, preto je Abbey Road pre mňa veľmi významným miestom a je to aj moja najobľúbenejšia budova v Londýne. Ceny sú tam dosť vysoké, ale stále mi to príde ako relatívne prijateľné na to, o aké štúdio ide a že svoju nahrávku dáte do rúk skutočne špičkovým profesionálom," vyjadril sa Steven Vagovics.

"Jedného dňa by som rád vyskúšal aj mixáž, ale momentálne som si vedel dovoliť iba mastering jednej piesne. S výsledkami som bol spokojný, ale asi to bude jediná skladba na novom albume, ktorá prešla týmto štúdiom. Samotná pesnička Sunlight hovorí o pomyselnej irónii, jej idea by sa dala zhrnúť vetou, že pod lampou je vždy najväčšia tma," prezradil hudobník.

Sunlight je tradičnejšia pop rocková pieseň, ktorej hlavným prvkom je akustický klavír a melodický refrén. Ako býva u Vagovicsa zvykom, celú si ju napísal, nahral a produkoval sám.

"V blízkej budúcnosti plánujem natočiť pár nových videoklipov. Nedávno som zostrihal a urobil videoklip ku svojej skladbe Times Are Changing. Rovnako ako pieseň, video má politický a aktivistický podtón. V ďalších klipoch by som ale chcel mať aj zábery samého seba. Ďalej chcem vydať ďalšie single z pripravovaného albumu, jedna z nich obsahuje pasáž od britského rapera Digitz a je to elektronicko-tanečná pieseň," doplnil.

Steven Vagovics doposiaľ vydal šesť albumov a jednu kompiláciu. Jeho posledný album Twin Flames je dostupný aj na CD v sieti obchodov Panta Rhei.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Štefan Vagovics. Správu sme upravili.