Na prelome marca a apríla prinesie festival Bažant Pohoda druhé vydanie turné Pohoda v kluboch, tentokrát s dodatkom "vol. B". Tentokrát totiž zavíta do miest s názvom začínajúcim na B: Brezno, Banská Bystrica a Brno.

Na programe je premietanie filmu Pohoda 2014, diskusia s režisérkou Petrou Všelichovou a zakladateľom festivalu Michalom Kaščákom a koncert jedného z prvých potvrdených účinkujúcich tohto ročníka Bažant Pohody - srbskej kapely Repetitor. Formácia z belehradskej post-punkovej garážovej scény mala na festivale vystúpiť už minulý rok, napokon však kvôli zraneniu basgitaristky musela koncert zrušiť a slovenskú premiéru sme zažili až o pár mesiacoch neskôr na festivale Waves Bratislava.

"Svoju povesť naplnili do bodky a surová energia trojčlennej rockovej kapely s našľapanou ženskou rytmickou sekciou musela strhnúť každého. A vôbec pritom nevadilo, že spievajú v rodnej reči. Mladí hudobníci boli ukážkovým príkladom toho, čo znamená v praxi rada odborníkov, že na showcase festivale treba svojich 40 minút využiť naplno," napísali sme v našej reportáži o ich prvom koncerte na Slovensku.

Vrátia sa už o pár dní a organizátori Pohody na ich klubové turné pozývajú so slovami: "
Ťažký rock'n'roll nenápadne pôsobiaceho tria vás z pódia opantá svojou autentickou výpoveďou. Ich koncerty sú intenzívnou zmesou chytľavých melódií, úderných rytmov a nasadenia, ktoré berie dych. Niet divu, že toto atypické trio definuje celú kapitolu srbskej gitarovej kultúry."


Ak chcete zažiť naživo jednu z najlepších mladých rock'n'rollových kapiel z "východného bloku", zastavte sa na jednom z jarných koncertov Pohody v kluboch. O afterparty sa po koncerte postará DJ Drappenmadchenfeller. Priamo na mieste bude zriadený Pohoda Shop, kde sa budú dať okrem lístkov na Bažant Pohodu 2015 kúpiť aj tričká, tašky, odznaky či iný merchandise. Ku každému zakúpenému lístku na festival dostane kupujúci bonus v podobe trička z Pohoda Shopu.

Pohoda v kluboch, vol. B:

31. 3. - Brezno, Bombura
1. 4. - Banský Bystrica, Záhrada
2. 4. - Brno, Kabinet Múz

Okrem toho sa už 28. marca spúšťa akcia ku Dňu učiteľov. Držitelia kariet ITIC, ISIC a EURO<26 si tak budú môcť zakúpiť lístok na Bažant Pohodu 2015 so zľavou 10 €. Na devätnásty ročník festivalu sa zatiaľ predalo vyše 8.000 permanentiek. V predaji sú permanentky za 89 €, vstupenky pre držiteľov preukazov ZŤP a ZŤP-S či lístky na parkovanie pre osobné automobily aj karavany.

Potvrdení účinkujúci Bažant Pohody 2015:
Björk, Die Antwoord, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Einstürzende Neubauten, A-Trak, Roni Size Reprazent, Kaytranada, Young Fathers, CocoRosie, of Montreal, Eagles of Death Metal, Ibeyi, Beardyman,Tom Vek, RL Grime, Tiken Jah Fakoly, Kate Tempest, Les Ambassadeurs, Omar Souleyman, Turbowolf, Hybrid Minds, Kuenta i Tambu, Heymoonshaker, Acollective, Fat White Family, Damian Lazarus & The Ancient Moons, Dÿse, Too Many Zooz, Darkstar, Fufanu, Bo Ningen, Monikino Kino, Vlasta Popić, Erotic Market, OFF!, Repetitor, Anton Maskeliade, Mourn, Pearls Negras.


Informácie portálu Hudba.sk poskytol PR manažér festivalu Bažant Pohoda Anton Repka. Článok bol doplnený redakciou.

Foto: Facebook.com/pohoda.festival