Americko-arménsky hudobník Serj Tankian vydá 10. júla svoj tretí sólový štúdiový album s názvom Harakiri. Nahrávku si rodák z libanonského Bejrútu produkoval sám, nahrával ju vo svojom štúdiu v Los Angeles. O master sa postaral Vlado Meller, ktorý predtým spolupracoval s Kanyem Westom a kapelami ako Metallica, Red Hot Chili Peppers či Beastie Boys.

Pod nahrávkou sú podpísaní aj členovia Tankianovej sprievodnej kapely The F.C.C. (Flying Cunts of Chaos) - Dan Monti (gitara), Mario Pagliarulo (basgitara) a Troy Zeigler (bicie nástroje).

Štyridsaťštyriročný spevák skupiny System of a Down (SOAD) sa na novom sólovom albume opäť zameral na kritiku kapitalizmu, nadnárodných spoločností či nekultúrnych reality šou. Prvým singlom z nasledovníka albumu Imperfect Harmonies (2010) bude skladba Figure It Out.

Všetky piesne na album vznikli počas minulého roka, ktorý Serj Tankian označil za "najrušnejší a najproduktívnejší vo svojom živote". S domovskou skupinou SOAD absolvoval turné na troch kontinentoch, odohral tiež koncerty s orchestrami v arménskom Jerevane a v rodnom Libanone, kde vystúpil vôbec po prvý raz. Okrem Harakiri tiež stihol dokončiť ďalšie tri nahrávky - jazzový album, elektronickú nahrávku s Jimmym Urineom z kapely Mindless Self Indulgence a klasickú symfóniu s názvom Orca.

Tracklist albumu Harakiri:

1. Cornucopia
2. Figure It Out
3. Ching Chime
4. Butterfly
5. Harakiri
6. Occupied Tears
7. Deafening Silence
8. Forget Me Knot
9. Reality TV
10. Uneducated Democracy
11. Weave On

Zdroj: SITA (blabbermouth.net), Musicfeeds.com.au
Foto: Serjtankian.com

Súvisiaci interpreti: Serj Tankian