Kapela Poetika prichádza s ďalšou novinkou z plánovaného albumu. Po hite Polnoc, ktorý bol dlho najhranejšou českou piesňou v rádiách, vydala Poetika melancholický singel Mám pocit, že tě strácím. Teraz kapela predstavuje romantickú pieseň s názvom Měsíc, ktorú dopĺňa videoklip z kanárskeho ostrova Tenerife.

"Měsíc je ideálnym romantickým spojivom, historicky ľudí fascinoval, a u mňa to nie je inak," vysvetľuje námet piesne frontman kapely Ondřej Brejška. Zámerom bolo tiež metaforicky priblížiť vzťahy na diaľku, s ktorými má spevák vlastnú skúsenosť. "Práve tú naivitu, kedy obaja premýšľate, či ste na Mesiaci pristáli očami sami, alebo aj ten druhý, sme chceli preniesť aj do nášho songu," dodáva.
 
Nakrúcanie unikátneho videoklipu v réžii Ondřeja Kudyna, doterajšieho autora všetkých snímok kapely, sa uskutočnilo na ostrove Tenerife, kam spevák zavítal vôbec po prvýkrát. "Zároveň je to prvý klip, kde som len ja bez kapely, tak som sa cítil v oslabení bez chalanov okolo seba," dopĺňa. Spoločne s režisérom vymysleli postavu vesmírneho pilota a rozhodli sa pre nakrúcanie mimo civilizácie, ktorá zároveň tematicky pripomína mesačnú krajinu.
 
"Keď sme si vyberali miesta, prejazdili sme snáď celý ostrov krížom krážom. Nakoniec sme ich mali najviac pri vrchole Pico del Teide, čo je vulkán a zároveň najvyšší vrchol Španielskeho kráľovstva," spomína. Rovnako ako pri poslednom klipe z prostredia zasneženého lomu, sa bez komplikácií nezaobišlo ani natáčanie v slnečnom Španielsku. "Smola bola, že v oblasti nášho hotela bolo aj 30 °C a tam napríklad 4 °C. S tým som nepočítal ja, ani Ondra Kudyn, ani oblečenie, čo som si so sebou zbalil," priznáva spevák.

Okrem toho tentoraz umelec opustil svoju komfortnú zónu a vo videoklipe si aj zatancoval. "Improvizované tančeky možno fanúšikom pripomenú opitého strýka na krstinách, ale sú úplne autentické!" myslí si.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Tereza Burdová.