Menej je niekedy viac. Tým sa zrejme riadili tvorcovia videoklipu k skladbe Ritual, v ktorej sa spojili známi dídžeji a producenti Tiësto a Jonas Blue s čoraz žiadanejšou speváčkou Ritou Ora. Tanečný singel sa dočkal pomerne jednoduchého vizuálu, ktorého hlavnou hviezdou je pochopiteľne krásna rodáčka z Kosova.

Ešte pár rokov dozadu bola Rita Ora viac modelkou ako speváčkou a na jej hudobnú kariéru si istý čas takmer nikto nespomenul. Karta sa však obrátila a z ambicióznej blondínky sa za posledné dva roky stala veľká konkurencia aj pre také hviezdy ako Beyoncé či Rihanna, čo ukázala aj na svojom nedávnom koncerte v Londýne (reportáž).

Krátko po tom, ako ukončila svetové turné k albumu Phoenix sa do éteru dostala jej nová pieseň Ritual, ktorej autormi sú producenti Tiësto a Jonas Blue. K spolupráci si prizvali práve 28-ročnú Britku a po troch týždňoch od vydania skladby prinášajú aj videoklip, v ktorom si práve Rita Ora celú šou "ukradla" pre seba.

Rita Ora, videoklip Ritual Zdroj: Youtube

Jednoduchý top, džínsy a kilá sexepílu

Talentovaná speváčka je vo svete známa aj ako módna ikona, ktorá má všetky trendy v malíčku. Zo svojho vzhľadu v klipe Ritual si však zjavne ťažkú hlavu nerobila a stavila na svoj každodenný imidž. Pred kamerou sa tak ukázala v jednoduchom bielom crop-tope, resp. športovej podprsenke, modrých džínsoch a s minimálnou dávkou make-upu.

Vo videu v obklopení ďalších tanečníkov dokazuje, že tanec je pre ňu prirodzeným pohybom, a zároveň nenásilne vystavuje na obdiv svoju dokonalú postavu z kategórie "krv a mlieko". Rita totiž nikdy nepatrila medzi ženy, ktoré by to s chudnutím preháňali a hoci oproti bežnému ideálu krásy zo súťaží miss či módnych mól má pár kíl navyše, nemusí sa tým vôbec trápiť, pretože vyzerá naozaj skvele. Posúďte sami.

 
Inšpirácia hitom od Madonny

Pieseň Ritual je óda na lásku, ktorá hovorí, čo všetko človek dokáže urobiť kvôli niekomu, koho miluje. V texte dokonca odznejú frázy zo dnes už kultovej skladby Like a Prayer od Madonny. Tá v dobe svojho vydania spôsobila poriadny rozruch, najmä kvôli kontroverznému videoklipu, v ktorom kráľovná popu bozkávala černošského svätca. 

Pozornému oku určite neunikne, že Rita a jej tanečníci pred kamerou prostredníctvom svojich tiel vytvárajú rôzne geometrické tvary. Predovšetkým si však užívajú vzájomnú lásku a prítomnosť. "Som veľmi šťastná, že videoklip Ritual je vonku. Ja a úžasní tanečníci vo videu sme nacvičovali uprostred turné a nemohla by som byť na prácu nás všetkých hrdá viac než som. Spoločne stojíme za týmto umeleckým dielom a dúfam, že ho budete milovať rovnako ako ja," napísala speváčka na svojom instagramovom profile.

Videoklip má za prvých päť dní od zverejnenia viac ako tri milióny prehratí a rozhodne bude zaujímavé sledovať, ako sa mu bude dariť aj naďalej. Pieseň má totiž potenciál zaradiť sa medzi hity tohtoročného leta, aj keď na najvyššie miesta rebríčkov sa zrejme nedostane. Doposiaľ najúspešnejšou sólovou skladbou Rity Ora je jej minuloročný singel Let You Love Me, ktorý má na Youtube už takmer 350-miliónov prezretí.


Autor: Dušan Marko
Foto: reprofoto / Youtube

Súvisiaci interpreti: Rita Ora