Bratislavská kapela Bloom v týchto dňoch predstavila svoj prvý live videoklip k skladbe Sitting In The Rain. Na vzniku videoklipu sa podieľal slovenský hudobný a festivalový fotograf Zdenko Hanout.

"Klip sme sa rozhodli natočiť v našej obývačke, kde všetky skladby vznikajú a dostávajú finálnu podobu," hovorí speváčka skupiny Barbora Drahovská.

Bloom - Sitting In The Rain

Kapela Bloom vznikla na konci roka 2009 ako akustický projekt Barbory Drahovskej a Lukáša Kyšku. Po dlhých mesiacoch domáceho hrania a koncertoch sa kapela pustila do nahrávania EP platne, ktorá vyšla v lete 2011. Na začiatku tohto roka sa zostava rozšírila o basgitaristu Yogiho Grausa a bubeníka Ajdžiho Saba, vďaka čomu dostala kapela nový rozmer.

Mladá slovenská kapela odohrá 4. augusta o 18:30 špeciálny koncert v bratislavskom kníhkupectve Martinus.sk na Obchodnej ulici. V nasledujúcich mesiacoch ju čaká niekoľko klubových koncertov, v októbri viedenský Waves Vienna Festival a koncom roka avizujú nahrávanie ich debutového albumu.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Barbora Drahovská zo skupiny Bloom. Viac sa o skupine dozviete na www.facebook.com/bandBloom.

Foto: Zdenko Hanout

Súvisiaci interpreti: Bloom