Svetoznáma speváčka, skladateľka a pianistka Diana Krall, ktorá sa v novembri vráti do Bratislavy, predstavila svoj nový singel. Tvrdí v ňom, že "neexistuje žiadny sladký chlap, ktorý by bol hoden soli jej sĺz". Vypočujte si ho na Hudba.sk.

Skladba s dlhočizným názvom There Ain't No Sweet Man That's Worth The Salt Of My Tears je prvým singlom Diany Krall po troch rokoch od vydania zatiaľ posledného štúdiového albumu s názvom Quiet Nights (2009). Ten sama nežne nazýva ľúbostným listom svojmu manželovi, popovému intelektuálovi Elvisovi Costellovi.

Nový singel je zároveň predzvesťou nového albumu s názvom Glad Rag Doll, ktorý vyjde v októbri. Podľa Diany Krall bude okrem balád obsahovať aj energickejšie kúsky, pri ktorých čerpala inšpiráciu najmä vo swingu a v období 20. a 30. rokov minulého storočia, kedy bol jazz najmä tanečnou hudbou. Fanúšikovia, ktorí sa chystajú na bratislavský koncert, sa teda majú na čo tešiť.

Diana Krall - There Ain't No Sweet Man That's Worth The Salt Of My Tears

Samotná speváčka sa na svoj druhý koncert na Slovensku už veľmi teší, má totiž slovenské korene. "Keď som u Vás bola naposledy (november 2009, pozn. red.), cítila som sa ako doma. Moji predkovia pochádzali z východného Slovenska. Žiaľ, nepoznám žiadnu pieseň vo Vašom jazyku, no poviem Vám, že môj starý otec ich zvykol spievať často, tentokrát skúsim nejakú zaspievať," odkazuje pôvabná hudobníčka.

"Do Bratislavy sa už teraz veľmi teším, pretože publikum u Vás bolo ohromné. Beriem zo sebou aj svoje deti dvojčatá Dextera Henryho Lorcana a Franka Harlana Jamesa, aby spoznali aj oni kúsok svojej histórie a miesta odkiaľ pochádzajú ich predkovia," dodala.

Koncert Diany Krall, na ktorom predstaví svoj najnovší album aj staršie piesne, sa uskutoční 30. novembra v bratislavskej Incheba Expo Aréne (pôvodne sa mal konať v NTC, no miesto konania sa zmenilo). Viac sa o tejto fenomenálnej hudobníčke dočítate TU.

Zdroj: Dianakrall.com, xl.sk
Foto: Dianakrall.com

Súvisiaci interpreti: Diana Krall