Jeden z najžiadanejších hercov na Slovensku to vie nielen pred televíznou kamerou, ale je aj skvelým spevákom. Dokázal to počas 5. ročníka Muzikálového festivalu v brusnianskych kúpeľoch. Ako sám povedal, spev má v krvi a keď sa v minulosti herecky hľadal, pôsobil v muzikáloch.

Na festival plný šansónu, piesní z muzikálov a divadelnej noblesy však takmer nedorazil kvôli pracovným povinnostiam. "Týždeň pred začiatkom festivalu sa nám Janko Koleník ospravedlnil, že pravdepodobne nebude môcť prísť. Preto sme veľmi radi, že si nakoniec svoj harmonogram upravil a predsa len prišiel. Je to momentálne jedna z najvýraznejších hereckých osobností na Slovensku," uviedol organizátor podujatia Ján Kubiš.

"Som rád, že existuje takýto festival, pretože mám pocit, že muzikál na Slovensku zomiera. Jeho éra už je pomaly za nami a ja som našťastie niečo z toho ešte zažil. Nielen ako divák, ale chvalabohu aj ako herec. Vyskúšal som si to u pána Bednárika a aj Jána Ďurovčíka. Tento festival vnímam ako pokus o pripomenutie tej éry," tvrdí Koleník, ktorý svoj spevácky talent predviedol aj počas koncertu Tribute to Jaro Filip.

Okrem neho sa počas prvého dňa Muzikálového festivalu na pódiu predstavilo množstvo ďalších slovenských hereckých či speváckych osobností ako Viktor Horján, Soňa Valentová, Katarína Hasprová, Marcela Laiferová, Marcella Molnárová či Igor Kucer. Dnes vystúpia Marián Slovák, Richard Rikkon, Eva Pavlíková a ďalší. Záver festivalu bude patriť českej speváčke Báre Basikovej a jej recitálu.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Dodo Mikláš z Access Production.