Slovenské publikum zažije už tento štvrtok 27. augusta dvojitú dávku hitov viacnásobne ocenených hudobných stálic. Po 15 rokoch zaznejú opäť v Pezinku najznámejšie skladby aj novinky kapiel No Name a Chinaski. Obe kapely sa na koncert v pezinskom amfiteátri veľmi tešia.

"V Pezinku bol úplne prvý koncert s No Name v roku 2000 v rámci turné Kláro, preťal som si žily. Symbolické, o to viac sa tešíme. Na Slovensko jazdíme vyše 15 rokov, slovenské publikum milujeme. Atmosféra koncertov u vás je nezameniteľná. To je ten pravý dôvod, prečo sa k vám budeme radi i naďalej vracať," teší sa Michal Malátný, líder a spevák skupiny Chinaski.

Pre populárnu českú kapelu to bude jej posledný koncert na Slovensku v tomto roku. Fanúšikovia sa môžu tešiť na hity ako Tabáček, 1. signální, Klára či 1970, ale aj na skladby z nového albumu Rockfield, či spoločný singel s No Name. "Určite zaznie aj naša spoločná pieseň Na, na, na aj nové pecky, napríklad Milión dolarůKaždý ráno a Víno. Asi najviac máme v obľube skladbu Každý ráno," prezradil Malátný. Tá je mimoriadne populárna aj u fanúšikov, videoklip má za pol roka na Youtube už vyše päť miliónov pozretí.


Priaznivci sedemnásobného českého Slávika bez hraníc, kapely No Name, sa môžu tešiť na megahity ako Ty a tvoja sestra, Žily, Čím to je či Povedz mi. Kapela Chinaski má na kamarátov z Košíc množstvo dobrých spomienok.

"S chalanmi sa stretávame veľmi často na festivaloch na Slovensku i v Čechách. Je to vždy vrelé privítanie, sme dobrí priatelia. Prvé veľké turné Kláro, preťal som si žily sme spoločne absolvovali už pred pätnástimi rokmi. No Name boli pred dvoma rokmi našimi jedinými hosťami na koncerte v pražskej O2 Aréne, kde sme oslavovali 20 rokov existencie Chinaski. A chalani z No Name si nás tiež veľakrát prizvali na Slovensko. Asi najviac spomíname na žúrku pri spoločnom krste piesne Na na na. Bolo to v špeciálne vypravenom vlaku z Košíc do Prahy. To bol mejdan!" smeje sa spevák a príležitostný herec.

Oceňovaná skupina Chinaski vznikla v roku 1987, prvých sedem rokov však pôsobila pod názvom Starý hadry. Debutovala v roku 1995, teda rok po zmene názvu, eponymným albumom. Zatiaľ posledný album Rockfield vydala kapela koncom minulého roka a je prelomov7 v tom, že ho kapela nahrávala mimo Českej republiky - vo Walese v spolupráci s producentom Gregom Haverom. Poctivá práca priniesla svoje ovocie a nahrávka sa stala jedným z najúspešnejších českých albumov posledných rokov. Skupina hrá v zostave Michal Malátný, Petr Kužvart, František Táborský, Ondřej Škoch, Štěpán Škoch a Otakar Petřina Jr. 

Prečítajte si: Michal Malátný z Chinaski: "Albumom Rockfield som si splnil sen"

Koncert kapiel Chinaski a No Name sa uskutoční 27. augusta o 20:00 v amfiteátri v Pezinku. Predkapelou budú nováčikovia na slovenskej scéne, skupina Klons.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Súvisiaci interpreti: Chinaski, No Name