Talentovaný hudobník Martin Kráľ pokračuje vo svojom klavírnom projekte novým videom s názvom Andělé. Po propagovaní mestského klavíra na nádvorí Starej radnice sa tentokrát rozhodol natáčať na netradičnom mieste - na streche bratislavského Istropolisu s výhľadom na mesto z výšky a modrú jesennú oblohu.

Skladba Andělé sa v pôvodnom znení od raperov Atmo music v spolupráci s Jakubom Děkanom stala jedným z najväčších českých hitov minulého roka. Oficiálny videoklip má na Youtube už viac než 3 milióny prehratí. Martina Kráľa emotívna pieseň oslovila natoľko, že sa rozhodol ju interpretovať podľa seba hrou na klavíri a tematickým videoklipom, ktorý natočil začínajúci režisér a producent Marek Biksadský.


"Pôvodný text piesne je o ľuďoch, ktorí keď nás držia za ruku, tak sa dotýkajú nášho srdca a snažia sa nás ochrániť pred vplyvom vonkajšieho sveta. Vo svojom videoklipe stvárňujem takisto charakter - postavu anjela, ktorý sedí v oblakoch, hrá na klavíri a hudbou chce vniknúť do ľudských sŕdc," hovorí mladý klavirista, ktorého ďalšou aktivitou je Občianske združenie Šťastko. Prostredníctvom neho sa snaží finančne aj dobročinnými koncertami podporiť detskú onkológiu Kramáre v Bratislave. Sám je tak anjelom pre deti s rakovinou.

S Martinovou hrou na klavíri sme sa už v uliciach Bratislavy stretli v apríli 2014, kedy si na námestí sadol za klavír a zahral podľa seba pieseň od Bruna Marsa When I Was Your Man. Výsledkom bolo video s názvom "Street piano". Prečítajte si viac

Pôvodná verzia skladby Andělé:


Text: Hudba.sk (zdroj: Martin Kráľ)
Foto: Youtube