Štrnásty štúdiový album pop-punkovej trojice Green Day je na ceste. Jeho vydanie je naplánované na 19. januára 2024. Skupina z neho teraz predstavila pilotný singel The American Dream Is Killing Me, ktorý mal premiéru priamo na koncerte formácie v Las Vegas.

Vystúpenie sa konalo v sále Fremont Country Club s kapacitou pre 1000 ľudí. Oficiálnu premiéru mal punkový singel v utorok 24. októbra spolu so sprievodným noir videoklipom, v ktorom sa kapela nachádza uprostred zombie apokalypsy.

The American Dream Is Killing Me bola jednou z posledných piesní, ktorú Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt a Tré Cool na album Saviors napísali. Okamžite im ale bolo jasné, že sa stane singlom. Armstrong novú pieseň opísal ako "pohľad na to, ako tradičný americký sen pre mnohých ľudí nefunguje – v skutočnosti, ubližuje to mnohým ľuďom."

Green Day nahrávali Saviors v Londýne a Los Angeles s producentom Robom Cavallom, s ktorým spolupracovali na albumoch DookieInsomniacNimrodAmerican Idiot a Bullet in a Bible. Na budúci rok už skupina ohlásila spoločné severoamerické turné so Smashing Pumpkins, Rancid a The Linda Lindas.

Text: Hudba.sk (zdroj: Pitchfork.com)