Juhokórejský rapper Psy včera prekonal rekord kanadského tínedžerského idolu Justina Biebera, ktorého videoklip k skladbe Baby mal doteraz na portáli YouTube najviac pozretí. Psyov klip k piesni Gangnam Style si však ľudia pozreli už vyše 814 350 000 ráz, pričom Bieberovo video má niečo cez 804 600 000 pozretí.

Kórejčanovi sa podarilo 18-ročného speváka poraziť za štyri mesiace, odkedy svoje video zverejnil na YouTube, Baby je na webe už od februára 2010. Psy má na konte aj ďalší rekord - do Guinnessovej knihy rekordov za zapísal vďaka tomu, že najviac ľudí na YouTube označilo, že sa im video ku Gangnam Style páči.

Psy - Gangnam Style

Psy ostatné mesiace strávil propagáciou svojho hitu, prišiel aj do tých najsledovanejších amerických šou a choreografiu z videa učil množstvo známych osobností. Zatancoval si napríklad s Ellen DeGeneres, Britney Spears, Hughom Jackmanom či Usherom a stretol sa i so svojím krajanom, generálnym tajomníkom OSN Pan Ki-munom. Rapper sa už ukázal napríklad v populárnom programe Today televízie NBC a nechýbal na udeľovaní cien MTV Video Music Awards či MTV Europe Music Awards, kde klip ku Gangnam Style vyhral v kategórii Najlepšie video.

Prečítajte si: MTV EMA 2012: Veľkej cirkusovej fraške dominovala Taylor Swift

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/officialpsy 

Súvisiaci interpreti: Justin Bieber, Psy