Justin Timberlake oznámil v januári vydanie nového albumu Everything I Thought It Was, ktorý vyjde 15. marca. Spolu s vyhlásením zverejnil pilotný singel Selfish, ktorý má v singlových rebríčkoch už po mesiaci striedať novinka Drown. Prvý singel sa aktuálne nachádza na neatraktívnom 37. mieste amerického rebríčka Billboard hot 100. Takto veľkolepý comeback rozhodne nevyzerá. Vieme, čo je za tým.

Pieseň Selfish narazila na odpor fanúšikovskej základne Britney Spears, ktorá sa postarala o to, aby ich popová princezná, krátko po tom, ako oznámila definitívny odchod z hudobného priemyslu, vstala z popola. Na Youtube zdvihli čísla jej rovnomennej skladby Selfish a dostali ju tak znova na vrchol rebríčkov. Selfish Briteny Spears pochádza z albumu Famme Fatale z roku 2011.

Fanúšikovský YouTube účet Britney tvrdí, že to celé začalo ako vtip. Vyprovokoval ich názov Timberlakeovho comebackového singla a chceli mu iba ukradnúť pozornosť. Spojili svoje sily a sledovali, ako sa speváčikina pieseň po rokoch vrátila do rebríčkov. Selfish Justina Timberlakea sa v Top 20 amerického singlového rebríčka nachádzala iba necelý mesiac. Zdá sa, že rýchle vydanie ďalšieho singla je reakciou na slabý komerčný úspech prvej ukážky z albumu Everything I Thought It Was, ktorým potrebuje Justin Timberlake zvrátiť vlažné prijatie albumu Man of the Woods z roku 2018.

Vo vydaní singla Drown vidí tím Britney znova odkazy na ich hudobnú ikonu. Myslia si, že Drown hovorí o neúspešnom vzťahu Justina a Britney. V skladbe, ktorú Timberlake napísal spolu s Louisom Bellom, Henrym Walterom, Amy Allen a Kenyonom Dixonom spieva o vzťahu, ktorý stroskotal a vyhorel po tom, čo mu bývalá partnerka ukázala, kým naozaj sú. "Nechala si ma samého vonku v tme so všetkými svojimi démonmi. Bol som zachytený prílivom sĺz, ktoré si vyplakala. Vieš, že som bol oslepený svojím srdcom, klesal som od začiatku. Nikdy som ťa nemal nasledovať tak ďaleko, teraz som v koncoch. A ty si ma nechala utopiť sa."

Timberlake v rozhovore pre Apple Music povedal, že inšpiráciu hľadal vo svojej vlastnej minulosti. "Pri niektorých piesňach som sa dokázal obzrieť späť do minulosti a získať skutočnú, nie skreslenú perspektívu toho, čo to bolo. Ale aby som sa na to skutočne pozrel a bol schopný metabolizovať a verbalizovať svoj pohľad na to, nemyslím si, že som to ešte niekedy naozaj urobil.“

Po albume Man of the Woods z roku 2018, na ktorom priniesol skladby ovplyvnené country hudbou, tradičným R&B či funkom, sa chcel Timberlake spolu so svojím producentom Timbalandom vrátiť k pesničkám, aké priniesol úspešný album FutureSex/LoveSounds. Producent Timbaland už minulý rok hovoril o návrate k zábavnému Justinovi, po oveľa vážnejšom ostatnom albume. "Chceme, aby to vyzeralo ako druhá časť FutureSex, a tak sme vybrali piesne, ktoré sa k tomu hodia," povedal producent. "Myslím si, že sú tam momenty, ktoré sú neuveriteľne úprimné, ale na tomto albume je aj veľa zábavy," dodal Justin.

Autorka: Miroslava Rabčanová