Úspešný Američan Skrillex bude jednou z najväčších hviezd júlového Urban Art Forms festivalu. Okrem hudobníka, ktorý sa stal jednou z najdiskutovanejších tém tohtoročných Grammy Awards, vystúpia na najväčšom festivale elektronickej a tanečnej hudby v Rakúsku aj Justice, Paul Kalkbrenner, Deichkind, Richie Hawtin, Pendulum, Noisia, Chase & Status a mnoho ďalších.

Urban Art Forms 2012 otvorí svoje brány počas víkendu 5. až 7. júla v areáli Schwarzlsee Unterpremstätten pri meste Graz. 24-ročný americký muzikant, producent a dídžej Sonny John Moore alias Skrillex sa v krajine pod Alpami predstavil už niekoľkokrát - napr. vlani v lete na festivale Beat Patrol či na jeseň vo viedenskom Gasometri. Medzitým však získal tri ceny Grammy a hovorí sa aj o vydaní albumu Voltage. Popri skladbách z úspešných EP platní ako Scary Monsters and Nice Sprites (2010) či Bangarang (2011) by tak na UAF mali odznieť aj novinky z očakávaného dlhohrajúceho debutu.

Skrillex - Bangarang 

Popri Skrillexovi na festivale zahrá aj francúzske duo Justice, hviezdny nemecký DJ Paul Kalkbrenner či bláznivá nemecká partička Deichkind miešajúca hip-hop a tanečnú elektroniku s vtipnými textami. Ôsmy ročník podujatia ozdobia aj mená ako Richie Hawtin, Pendulum, Noisia, Chase & Status, Moonbootica, Turntablerocker, Oliver Koletzki, Roni Size, Zedd, Camo & Krooked, High Contrast feat. Jessy Allen & Dynamite MC, Netsky či Loadstar. Organizátori festivalu zverejnujú mená účinkujúcich postupne v balíkoch. Dodnes ohlásili dve tretiny z celého programu.

Deichkind - Bück dich hoch

Areál Schwarzlsee sa nachádza neďaleko diaľnice pri meste Graz. Z Bratislavy trvá cesta autom zhruba dve a pol hodiny. Vstupenky na Urban Art Forms festival sa na Slovensku predávajú exkluzívne v sieti Eventim a na www.eventim.sk. V ponuke sú klasické permanentky, ale aj VIP lístky. V cene vstupného je zarátané parkovisko, kemping, sociálne zariadenia a kompletné služby priamo na mieste.

Urban Art Forms - krátky film o ročníku 2011 

Informácie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz z agentúry Skalar Entertainment. Viac na www.urbanartforms.at.

Foto: AP Photo/Matt Sayles