Spevák Robo Opatovský prichádza s chytľavou a temperamentnou novinkou Tancuj, ktorá sa dosť líši od jeho typického repertoáru. Novinku prináša spolu s videoklipom, pod ktorým je ako autorka scenára a režisérka podpísaná Oľga Záblacká. Hlavnú úlohu si strihli tanečníci Peter Modrovský a Natália Glosíková.

Pieseň Tancuj vznikla podľa speváka náhodou. "Začalo sa to tým, že som chcel trochu roztancovať moju dcérku. Veľmi rada sa hýbe a spieva. A ako sme sa tak hrali, schytil som ju a spontánne zaspieval: tancuj, tancuj dievča so mnou, la la la la. Hneď sa chytila a s radosťou to zopakovala. Zapáčilo sa to aj manželke Katke, ktorá nás pozorovala. Skonštatovala, že by to mohol byť dobrý song. A čo by som neurobil pre ženu? Zobral som gitaru, nahral pieseň na mobil a poslal textárovi. Na druhý deň mi cinkol mail s textom a potom to už išlo veľmi rýchlo," vysvetľuje s úsmevom Robo Opatovský.  

Text piesne má na svedomí Michal Mifkovič, autorom hudby je samotný spevák. K tanečnej novinke už vznikol aj videoklip v réžii Oľgy Záblackej, v ktorom sa popri Robovi v hlavných úlohách predstavili profesionální tanečníci Natália Glosíková a Peter Modrovský. Zhodou okolností nedávno podobný klip ku skladbe s takmer rovnakým názvom Tancuj mi zverejnil aj spevák Lukáš Adamec, no aspoň budú mať fanúšikovia čo porovnávať.


"Keď Roba nadchol môj tak trochu bláznivý koncept klipu, bolo už len treba vykúzliť deň, kedy všetci môžeme nakrúcať. Každý z nás je veľmi zaneprázdnený, ale podarilo sa. Na pľaci nás bolo takmer sedemdesiat," hovorí režisérka a autorka scenára Oľga Záblacká. "Peter Modrovský a Natália Glosiková zatancovali tak, že ešte teraz máme všetci otvorené ústa. Perfektné sólo predviedli aj Lukáš a Saška z tanečnej akadémie Dansovia, ohúrili nás aj dievčatá z tanečného štúdia Assos, či tanečnice z folklórneho súboru Skaličan."

"Tento videoklip je vášnivým spojením rôznych tanečných štýlov s nenápadným vtipným mikropríbehom. Tomu výrazne pomohli aj Rita Illésová a dobrovoľníci z Komunitného centra vo Fiľakove, členovia Universal Dance Group, ktorí hviezdili aj v Československo má talent. Boli sme unesení ich energickým výkonom a osobne im fandím aj preto, že vo voľnom čase učia tancovať deti zo sociálne slabších rodín. Hovoria, že ich radšej budú učiť tancovať, než by sa niekde len tak flákali," dodáva Záblacká.

nakrúcanie videoklipu Tancuj Roba Opatovského Zdroj: Paulína SčepkováNakrúcanie videoklipu Tancuj (foto: Paulína Ščepková) - viac fotiek zo zákulisia

Naživo novinku predstaví na jarnom turné

Robo Opatovský verí, že sa skladba aj klip jeho fanúšikom zapáčia. Osobitne sa však teší, ako ju zaspieva naživo na svojom aktuálnom turné. "Touto skladbu vzdávam hold všetkým, ktorí vedia tancovať. Vyzdvihujem, že ľudia sa nepofľakujú po meste alebo 'nečumia' len do telefónu, ale trénujú. Skláňam sa tiež pred tanečnými skupinami a ľuďmi, ktorí sa venujú mladým a trénujú ich. Podľa mňa je to obdivuhodné a som rád, že viacerí z nich účinkujú aj v mojom klipe," uzavrel Robo Opatovský.    

Na koncertoch zahrá Robo Opatovský s kapelou okrem energickej novinky aj najväčšie hity svojej kariéry v nových úpravách. Fanúšikovia sa môžu tešiť na piesne ako Keď muž miluje ženu, Natália, Prílev energie a mnohé ďalšie. Turné štartuje v piatok 5. apríla a zavíta do sedmich miest. Vstupenky na koncerty sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.

Robo Opatovský & Band Tour:

5. 4. (20:00) - Trnava, Synagóga Cafe
6. 4. (20:00) - Prievidza, Woodstock
10. 4. (20:00) - Košice, Jazz Club
11. 4. (19:00) - Liptovský Mikuláš Route 66
20. 4. (19:00) - Banská Štiavnica, Kultúrne centrum
2. 5. (20:00) - Bratislava, Rock Cafe
3. 5. (20:00) - Nitra, Music a cafe

Vstupenky:  


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka z Propaganda House Eva Sládková. Tlačovú správu sme uprvaili. 

Foto: reprofoto - Youtube

Súvisiaci interpreti: Robo Opatovský