Herec Dušan Cinkota a mediálna hviezda Ivan Kandráč, ktorý sa preslávil svojimi nezabudnuteľnými konkurzmi do talentových súťaží, si začiatkom mája nenechajú ujsť megažúr Special Place XL. Svoj záujem o najväčšiu bratislavskú pravidelnú drum&bassovú party obaja demonštrovali v špeciálnych videopozvánkach.

Propagácia klubovej akcie, kde sa rozpočet na reklamu často blíži nule, sa dá robiť všelijako. Napríklad aj zaangažovaním ľudí, ktorí sú verejne známi a 1.) páči sa im čo robíte a preto to podporia, alebo 2.) vôbec netušia čo robíte, ale tešia sa, že budú na internete. Organizátori akcií Special Place siahli po známych tvárach z oboch kategórií, vďaka ktorým sa o májovom XL vydaní môžu dozvedieť aj ľudia, ktorí by o takéto info ináč ani nezakopli.

Herca Dušana Cinkotu väčšina televíznych divákov pozná podľa hlasu, jeho dabing zo sitcomu Priatelia si určite pamätajú aj tí, ktorí TV prijímač z povinnej výbavy svojej domácnosti vyradili už pred 10 rokmi. Ak ho však chcete aj vidieť a stretnúť naživo, viete kde bude večer 4. mája...

Dušan Cinkota pozýva na Special Place XL

Kým Cinkota, súdiac podľa jeho veselého prejavu, vie, kam ľudí pozýva, "kapitán Hviezdnej roty" Ivan Kandráč zjavne nemá ani páru. "Special Palce XL" napriek tomu podporil a v pozvánke aj zaspieval. Organizátori dokonca zvažujú, či by sa nemal na akcii zaradiť medzi účinkujúcich...

Ivan Kandráč pozýva na Special Palce XL

Tieto dve hviezdy na Special Place XL určite prídu, no dôvodov, prečo by ste mali prísť aj vy, je omnoho viac. Ako Hudba.sk informoval PR manažér a organizátor Juraj Kadáš, na ôsmom pokračovaní jednej z najväčších bratislavských klubových akcií, sa návštevníci opäť môžu tešiť na nabitý program. "Snažíme sa pozorne počúvať, kam sa elektronická scéna posúva a dôsledne tomu prispôsobujeme aj zostavu dídžejov, ktorých pozveme," hovorí Kadáš.

Najviac zahraničných mien bude tentoraz zastupovať britskú značku Hospital Records, na ktorej vydáva aj slovenská hviezda B-complex. Jeho kolega Angličan Logistics predstaví svoj nový album Fear Not (2012), za Hospital príde aj fínsky dídžej a producent Muffler.

Special Place XL patrí predovšetkým žánru drum&bass, ktorý si na svetovej hudobnej scéne vybudoval pevné postavenie, no v poslednom období dostáva čoraz väčší priestor aj nesmierne populárny dubstep. V rámci oboch žánrov producenti s obľubou remixujú skladby známy popových interpretov.

"Z mnohých spomeniem napríklad Michaela Jacksona a jeho hit Human Nature. Do drum&bassovej podoby ho prerobil Japonec Makoto, ktorý vystúpi práve na májovom Special Place XL," hovorí Kadáš. Pre úplnosť dodávame, že Makoto je predstaviteľom vydavateľstva Good Looking Records, ktoré je spolu s Hospitalom už dlhé roky lídrom v rámci jemnejších a muzikálnejších odnoží drum&bassu. Na Special Place XL sa Makoto predstaví so svojou dvornou vokalistkou Deeizm, ktorá je jednou z najlepších speváčok na dnb scéne.

Special Place, 22. - 23. 10. 2010 (oficiálne video)

Aj na Slovensku má drum&bass silnú fanúšikovskú základňu, ktorá sa neustále rozširuje. "Mnoho ľudí nám prostredníctvom Facebooku ešte aj dnes píše o vypredanej akcii, ktorú sme robili v októbri 2010. Jednou z hviezd bol veterán drum&bassovej scény Ed Rush, preto sme sa rozhodli pozvať ho opäť a on naše pozvanie nadšene prijal," priblížil Kadáš. Ed Rush si v minulosti zahral na viacerých slovenských akciách, so svojím parťákom Opticalom dvakrát vystúpil aj na festivale Pohoda.

Akcia Special Place XL, ktorá sa uskutoční v piatok 4. mája v bratislavskom Majestic Music Club (ex-Babylon v budove YMCA), okrem spomenutých privíta aj na ďalšie zaujímavé mená. Nórsky dídžej a producent Teebee je vyznávačom tvrdšieho, no zvukovo do detailov prepracovaného drum&bassu, to isté platí aj pre najaktívnejšieho slovenského producenta menom L Plus. O vokály sa okrem Deeizm postará MC Wrec a rezident Aktiff. Publikum akcií Special Place má výborne prečítané aj rezidentná DJská dvojica Slight a Zlomis Bakulu.

Fanúškovia sa môžu tešiť na skvelý svetelný park, kvalitný zvuk a profesionálne veľkoplošné vizualizácie, ktoré ma na starosti projekt Akasha VJs. Organizátori upozorňujú na obmedzenú kapacitu, ktorá je kvôli komfortu a bezpečnosti návštevníkov limitovaná na 1000 návštevníkov. "Je potrebné pozorne sledovať naše informačné kanály na Facebooku alebo stránku www.specialplace.sk, kde ľudí pravidelne informujeme o každej podstatnej zmene. Cenu vstupeniek už niekoľko rokov zachovávame na úrovni 10 eur," uzavrel Kadáš.

Special Place XL
piatok 4. mája 2012
Majestic Music Club, Bratislava

Lineup:
Logistics (Hospital, UK)
Ed Rush (Virus, UK)
Teebee (Subtitles, NO)
MC Wrec (Hospital, UK)
Makoto (Human Elements/Good Looking, JAP)
MC Deeizm (UK)
Muffler (Hospital, FI)
L Plus (Technique, SK)
Slight & Zlomis Bakulu (Special Place, SK)
MC Aktiff (Special Place, SK)
Vizuály: Akasha VJs

Posledné lístky za 10 eur sú v predpredaji na weboch Tixy.sk a Ticketportal.sk.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Juraj Kadáš za Special Place crew. Viac na www.specialplace.sk.

Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Ed Rush