Anglické rockové duo Royal Blood predstavilo naživo štyri nové skladby. Muzikanti tak urobili na koncerte, ktorý sa konal v pondelok v ich domovskom Brightone.

Skupina zahrala počas večera celkovo jedenásť piesní, medzi ktorými boli aj novinky I Only Lie When I Love You, She's Creeping, Where Are You Now? a Lights Out. Posledná menovaná má už aj videoklip, je totiž prvým singlom z očakávaného albumu How Did We Get So Dark?, ktorý kapela plánuje vydať 16. júna.

Formácia pripravovala album v Brightone, Los Angeles, Nashville či v Bruseli, kde s ňou pracoval aj producent Jolyon Thomas. Nahrávku dokončili v Londýne s producentom Tomom Dalgetym. Album bude obsahovať celkovo desať skladieb. Skupina sa tento rok predstaví napríklad na poľskom festivale Open'er, ktorý sa bude konať od 28. júna do 1. júla v meste Gdynia.


Duo Royal Blood tvoria Mike Kerr (spev, basgitara) a Ben Thatcher (bicie). Na hudobnej scéne sa pohybujú od roku 2013. V marci 2014 uviedli na trh EP nahrávku Out of the Black. V auguste 2014 vydali prvý, eponymný album, ktorý dobyl UK Chart. Medzi fanúšikov kapely sa rýchlo zaradilo napríklad aj Dave Grohl z Foo Fighters alebo Jimmy Page z Led Zeppelin, ktorý formácii predvlani vo februári odovzdal BRIT Award pre Britskú skupinu roka. Okrem toho majú na konte aj dve NME Awards, či po jednej Kerrang! Award a Q Award.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/RoyalBloodUK