Americký spevák Frank Ocean predstavil na stredajšom koncerte v nemeckom Mníchove niekoľko nových skladieb, ktorých názvy zatiaľ nie sú známe. Piesne pravdepodobne pochádzajú z jeho pripravovaného druhého albumu, na ktorom momentálne pracuje.

Trojicu nových skladieb zaznamenal jeden z fanúšikov na videu, ktoré následne zverejnil na YouTube. Frank Ocean oznámil práce na svojej druhej štúdiovke vo februári, pričom v apríli potom naznačil, že inšpiráciu na nový album čerpal v tvorbe skupín The Beatles a The Beach Boys. Na zatiaľ nepomenovanej nahrávke spolupracujú okrem iných aj Tyler, the Creator, Pharrell Williams a Danger Mouse.

Dvadsaťpäťročný Frank Ocean, vlastným menom Christopher "Lonny" Breaux, je členom hip-hopového kolektívu Odd Future Wolf Gang Kill Them All, s ktorým vlani vydal debutový album The OF Tape Vol. 2. Okrem toho pôsobí aj ako sólový interpret. Jeho prvým počinom bol mixtape Nostalgia, Ultra (2011). Po jeho vydaní si vyslúžil uznanie kritiky i periodík ako Pitchfork Media, Rolling Stone či The Guardian a následne sa umiestnil na druhej priečke rebríčka BBC Sound of 2012, ktorý predurčuje najväčšie hudobné hviezdy daného roka. Z nahrávky pochádzajú single Novacane či Swim Good. V júli 2012 potom vydal debutový album Channel Orange, ktorý sa v americkom i britskom rebríčku dostal na druhé miesto. Nahrávka je podľa kritikov z amerického magazínu Billboard najlepším albumom roka 2012 a získala tiež Grammy v kategórii Najlepší súčasný urban album.


Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/frankocean

Súvisiaci interpreti: Frank Ocean