Nemecká formácia Jazzanova opäť zavíta do Bratislavy. Spolu s detroitským soulovým spevákom Paulom Randolphom sa ukáže vo štvrtok 8. augusta na Pláži pod Ufom. Vstupenky na koncert pod holým nebom sú v predaji od 12 eur, ich cena sa bude zvyšovať.

Skupina Jazzanova pôsobí na scéne od roku 1995. Vo svojej rozmanitej tvorbe mieša soul a funk s elektronikou, pričom býva často označovaná ako nu-jazzová kapela. Ako však tvrdí jeden z lídrov zoskupenia, producent Axel Reinemer, ktorý má na starosti aj perkusie a gramce, žánrové nálepky pre nich nie sú podstatné. 

Výnimočnosť formácie Jazzanova spočíva najmä v pestrom nástrojovom zložení a vynikajúcom súznení hudobníkov. Výsledkom je organická produkcia, pri ktorej si prídu na svoje ľudia, ktorí chcú koncert len počúvať i tí, ktorí si na ňom chcú zatancovať a zabaviť sa ako na najlepšej párty. "Jazzanova je príkladom jednej z najlepších fúzií nezlúčiteľných elementov klubovej hudby," napísali o nich kedysi vo vplyvnom britskom hudobnom magazíne Straight No Chaser.    

Kapela z Berlína sa naposledy prezentovala prvým živákom Funkhaus Studio Sessions (2012), ktorý obsahuje 14 skladieb vrátane singla I Human. Ten formácia s Paulom Randolphom predstavila naživo aj na minuloročnom koncerte v bratislavskom MMC. Prvýkrát sa kapela na Slovensku predstavila v roku 2009 na festivale Wilsonic. Na svojej tretej návšteve okrem spomínanej novinky predstaví aj obľúbené skladby z albumov In Between (2002) a Of All the Things (2008), ako napríklad Let Me Show Ya alebo I Can See (feat. Ben Westbeech).  

Prvých 100 vstupeniek na akciu sa predáva za 12 eur. Po ich vypredaní (čo a možno už aj stalo) cena lístka stúpne na 15 eur. Tí, ktorí budú váhať najdlhšie, si budú môcť vstupenku kúpiť na mieste za 19 eur. Brány areálu sa otvoria o 19:00, koncert by mal odštartovať približne o 21:00. 


Redakciu Hudba.sk informoval Ján Papač z agentúry Kuulfabrik.

Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Jazzanova