Tom Odell oznámil detaily pripravovaného tretieho štúdiového albumu Jubilee Road, ktorý vyjde 12. októbra pod značkou vydavateľstva Columbia Records. Z albumu vyslal do sveta singel plný vášne If You Wanna Love Somebody. Nahrávku predstaví naživo aj v Bratislave začiatkom novembra.

Ohlásenie albumu Jubilee Road sprevádza nový singel You Wanna Love Somebody, ktorý je vášnivou a zbesilou spoveďou o milostnom, práve rozbitom vzťahu. Pripomína tak uplne prvý Tomov hit Another Love, ktorý sa zapísal do sŕc všetkých jeho fanúšičiek. Videoklip k piesni režírovala Sophie Littman. 

Hoci názov albumu môže byť sám o sebe fiktívny, súčasne sa Jubilee Road môže stať Odellovou najúprimnejšou a najosobnejšou spoveďou, ktorú o sebe dáva vedieť svetu. Zabalený do veľkolepých melódií sa album sa prelína s reálnymi životnými príbehmi, ktoré Tom zažil, keď žil so svojou priateľkou v londýnskom dome. Aby zachoval súkromie svojich susedov, nazval ulicu fiktívnym menom. Poslucháč je však vtiahnutý do skutočných drám, ktoré Odell vykresľuje vo svojich piesňach.



Ťažké dni v londýnskom dome

Od prvej skladby Jubilee Road, kde farbisto popisuje miestnu komunitu, cez opitých harazdných hráčov v miestnych podnikoch v piesni Queen Of Diamonds, až k takmer neznesteľnej horko-sladkej oslave v skladbe Wedding Day. "Napísal som tento album v dome na tichej terasovitej ulici vo východnom Londýne. Vo svojich textoch som sa nechal inšpirovať životmi svojich priateľov, s ktorými som sa tam zoznámil. Natočil som takmer všetky skladby vo svojej obývačke a keď ich teraz počúvam pozornejšie, stále môžem počuť hlasy z televízneho seriálu, ktorý si púšťal môj starý soused vedľa v izbe. V niektorých okamihoch nahrávky započujem aj hlasy detí, ktoré hrajú futbal vonku na ulici a kroky mojej priateľky, ktorá prechádza po drevenej podlahe na poschodí nado mnou," vraví Tom Odell. 

Dnes už je síce v jeho živote všetko inak, no na toto obdobie nikdy nezabudne. "Už tam nebývam, môj život sa zmenil, ale nikdy na toto obdobie nezabudnem a dúfam, že si užijete počúvanie tohto albumu rovnako, ako som si to užíval ja pri jeho tvorbe."


Aj keď má britský pesničkár iba 27 rokov, Jubilee Road sa môže ľahko stať výrazným milníkom v jeho hudobnej kariére. Ukazuje totiž Odella ako multitalentovaného umelca, ktorý sám drží kontrolu nad celou svojou tvorbou. Písanie, spev a hranie na klavír v desiatich nových skladbách, ale aj prevzatie záštity nad celou produkciou albumu predznačuje, že budúcnosť má v rukách.

Slovenskí fanúšikovia si budú môcť užiť Toma Odella naživo 4. nomebra, čo je nový termín koncertu, ktorý museli organizátori preložiť z dôvodu extrémnej vyťaženosti mladého hudobníka. Vstupenky sú stále dostupné v sieti Predpredaj.sk. Pred koncertom Toma Odella sa predstaví slovenská dream-popová formácia Tolstoys

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Zdroj: Sony Music
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk