Od založenia nového Andrej Šeban Bandu sa stalo už tradíciou, že kapela trávi posledné mesiace roka na cestách. Tentokrát sa zostava okolo jedného z najrešpektovanejších slovenských inštrumentalistov a skladateľov predstaví na dvanástich koncertoch v štyroch krajinách. Okrem Slovenska a Česka to bude tentokrát aj Nemecko a Holandsko.

Koncertné turné bude opäť plné hudobných prekvapení - fanúšikovia sa dočkajú nielen nového materiálu, ale aj upravených aranžmánov vybraných skladieb. Samozrejme nebudú chýbať ani známe "Šebanovské klasiky" a na svoje si určite prídu aj priaznivci improvizovanej hudby. Špeciálne prekvapenie si Andrej Šeban prichystal hneď na začiatok tohtoročnej tour. V marci tohto roka v spolupráci so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu skupina odpremiérovala jeho nové hudobné dielo Skanzen – zmes ľudových a neľudových piesní. Teraz budú mať fanúšikovia možnosť opäť vidieť toto nové hudobné dielo. Stane sa tak na úvodnom koncerte 5. novembra v Štátnej filharmónii Košice, kde bude kapelu sprevádzať domáce hudobné teleso.

Súčasne s Andrej Šeban Band Tour 2014 skupina predstavuje aj novú crowdfundingovú kampaň za účelom vytvorenia štúdiovej nahrávky hudobného diela Skanzen so 70-členným symfonickým orchestrom. Fanúšikovia tak môžu priamo podporiť skupinu a jej tvorbu. "Hrať s orchestrom je veľký sen pre každú skupinu a aj pre nás to bol veľký zážitok. Tento zážitok je však zážitkom koncertným, ktorý sa končí v momente, keď sa odohrá posledná nota. Skanzen by sme radi nahrali v štúdiu, aby sme mohli túto kompozíciu zaznamenať v kvalite, v akej si zaslúži a aby sa z nej mohol tešiť každý, kde chce a kedy chce – a pustiť si ju na CD," uvádza tím Andreja Šebana oficiálnej stránke kampane crowdfunding.andrejseban.com.

Nájdete na nej aj predpokladaný rozpočet projektu rozpísaný podľa jednotlivých položiek a taktiež "cenník" zaujímavých odmien, ktoré prispievatelia dostanú - od podpísaných CD a DVD, cez kávu alebo pivo s kapelou, až po súkromný koncert.

Rozpis koncertov Andrej Šeban Band Tour 2014 

5. 11. - Košice, Štátna filharmónia Košice (koncert s orchestrom ŠFK)
6. 11. - Bardejov, Hotel Astória
8. 11. - Zvolen, Dom kultúry Železničiar
9. 11. - Nitra, Synagóga
13. 11. - Banská Bystrica, Divadlo Štúdio tanca
20. 11. - Bratislava, Ateliér Babylon
24. 11. - Brno, Metro Music Bar
25. 11. - Praha, Malostranská beseda
26. 11. - Berlín, B–flat
30. 11. - Amsterdam, Badcuyp
3. 12. - Den Haag, Regentenkamer
11. 12. - Žilina, Dom umenia Fatra


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Lukačka. Viac na www.andrejseban.com.

Súvisiaci interpreti: Andrej Šeban