Slovenská superskupina Zlokot prichádza po dubstepovo ladenej skladbe Môj malý biznis s novým, rockovejším singlom The Cure. Videoklip k nemu nakrútil a režíroval slovenský fotograf a dokumentarista Miro Nôta v spolupráci s Marekom Kubošom.

Formácia chce novou skladbou dokázať svoju žánrovú všestrannosť. Tá by mala byť dôležitou súčasťou pripravovaného debutového albumu kapely s názvom Slowakische Idiot. Na trh by sa mal dostať začiatkom decembra prostredníctvom nezávislého vydavateľstva Slnko Records.

Fanúšikovia podľa členov kapely môžu na albume očakávať nielen štýlovú, ale aj tematickú pestrosť. "Druhý singel nie je o faktúrach a honbe za klientmi ako v skladbe Môj malý biznis. The Cure ponúka romantický popis cesty dvoch mladých ľudí po Európe autostopom,“ uviedol hovorca skupiny Titánius Ocelkuj.

Zlokot - The Cure

Vo formácii Zlokot sa zišli Erik "Losos" Horák (Noisecut), Stanka Apfelová (Got Blue Balls), Lyrik (Modré Hory) a Mario Marcinek (Nourish My Fame). Po prvý raz sa stretli v júni 2011, pričom skúšky sa naplno rozbehli vlani v septembri. Premiérový koncert absolvovali 13. októbra 2011 v bratislavskom Nu Spirite. Vystúpili napríklad aj na májovej akcii Electronic Beats v bratislavskej Refinery Gallery, na letnom Žákovic Open či nedávno na banskobystrickom Barbakane.

Aktuálne je skupina na miniturné s kapelou Korben Dallas, v rámci ktorého ich čakajú ešte štyri koncerty. Dnes večer sa predstavia v Ružomberku, v sobotu v Brezne, 8. novembra v Bratislave a 10. novembra ukončia slovenské miniturné v Senici.

Zlokot v súčasnosti hľadá nového bubeníka, ktorý v zostave nahradí Maria Marcineka. Ak máte záujem, ozvite sa im na Facebooku.

Zdroj: SITA
Foto: Miro Nôta

Súvisiaci interpreti: Zlokot