Počas leta stihla speváčka uviesť v slovenskom a českom éteri dva úspešné single - I Was Wrong s Majkom Spiritom a Gone so sestrou Carmel, no popritom sa diali veľké veci aj za "veľkou mlákou". Tam práve začína rezonovať jej najväčší doterajší hit Run Run Run, ktorý má na Youtube už takmer 13 miliónov vzhliadnutí.

Len nedávno uplynul rok od speváčkinho odchodu za štúdiom a kariérou do Ameriky. Jedinečným hlasom a zjavom Celeste Buckingham už stihla zaujať viacerých medzinárodných hľadačov talentov a vydavateľov najväčších speváckych hviezd svetovej pop music. V posledných mesiacoch tak "pristálo" Celeste a jej manažmentu na stole viacero exkluzívnych ponúk na spoluprácu. Ako sme už informovali, jej kariéru podporil aj svetoznámy miliardár a filantrop Donald Trump. Ďalšou známou osobnosťou svetového šoubiznisu, ktorá sa rozhodla investovať do jej talentu, je jeden z najúspešnejších "žralokov" amerického hudobného priemyslu súčasnosti, raper a producent Pitbull.

"Táto spolupráca nezahŕňa iba nahrávanie spoločného duetu, ale predovšetkým zabezpečuje dlhodobú spoluprácu s Pitbullovým vydavateľstvom Mr. 305 a spoluprácu manažmentov na oboch stranách oceánu s cieľom podporiť Celestinu kariéru celosvetovo," priblížil speváčkin americký manažment detaily spolupráce. Tá sa zrodila ako výsledok rokovaní medzi vydavateľstvom Mr. 305 a tímom Celestiných amerických manažérov, ktoré koordinovala speváčkina mama Zarin Buckingham. Zarin a Celeste zároveň založili a vedú spoločnosť Buckingham Entertainment Group, ktorej dlhodobým cieľom je podporovať nielen Celeste a Carmel Buckingham, ale tiež objavovať a podporovať ďalších talentovaných umelcov.

Pitbullov Twitter a Trumpových 25-tisíc

Americký manažment najnovšie naplánoval speváčke prvé turné po rádiách a hudobných televíziách v USA, počas ktorého bude Celeste propagovať svoj megahit Run Run Run a postupne ho nasadzovať do tamojšieho éteru. K štartu svojho promotour pritom dostala skvelý "darček" - videoklip sa tento týždeň ocitol v hlasovaní o nasadenie do rotácie americkej hudobnej stanice MTVU, ktorá patrí pod MTV a špecializuje sa na študentské kampusy.

Na to okamžite zareagoval "Mr. Worldwide" Pitbull (resp. jeho manažment), aby sa tak pred fanúšikmi pochválil svojím novým objavom. "Pomôžte dostať videoklip Run Run Run môjho dievčaťa Celeste Buckingham na MTVU hlasovaním tu. Ďakujem," objavilo sa v stredu v noci na jeho oficiálnom Twitteri, ktorý sleduje takmer 14 miliónov ľudí. Nebola to však jeho prvá zmienka o Celeste na sociálnej sieti. Už v máji tweetoval na podporu jej fundraisingovej kampane, ktorú zviditeľnil spomínaný Donald Trump. "Som s ním v kontakte už takmer rok, naša spolupráca sa začne už čoskoro," vyjadrila sa Celeste na margo podpory svetoznámeho rapera a producenta.

Aktualizácia (22:05): Hlasovanie na MTVU bolo pre Celeste úspešné, videoklip Run Run Run sa dostáva od budúceho týždňa do rotácie americkej študentskej hudobnej televízie.

Medzinárodná kariéra 18-ročnej speváčky, ktorá za svoj domov považuje Slovensko, je teda rozbehnutá veľmi slušne, a to aj napriek tomu, že v spomínanej kampani na Trumpovom webe FundAnything.com sa jej zrejme nepodarí získať cieľovú sumu 100-tisíc dolárov na nahratie a propagáciu nového albumu a videoklipov. Okrem veľkorysého príspevku zakladateľa stránky (25-tisíc dolárov) sa jej od mája podarilo "vyzbierať" od fanúšikov len ďalších 677 dolárov a do konca kampane ostávajú už len tri dni. Na druhej strane to, že jej Donald Trump verejne vyslovil podporu jej nielen na Slovensku, ale aj v USA prinieslo množstvo publicity. A čo sa týka samotnej vyzbieranej sumy - čo by dali mladé slovenské kapely za finančnú "injekciu" vo výške takmer 26-tisíc dolárov?


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová. Text článku bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Lukáš Dvořák

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham