Skupina Camouflage, označovaná ako "nemecký Depeche Mode", oslavuje 30 rokov na hudobnej scéne. Po takmer troch rokoch tak opäť poteší koncertom svojich slovenských fanúšikov. Skupina sa v sobotu 14. decembra predstaví v bratislavskom klube MMC.

Na bratislavskom koncerte skupina ponúkne prierez svojou úspešnou kariérou, najväčšie hity, ale aj piesne, ktoré ešte pred slovenským publikom nikdy nehrala. Zaznejú hity ako The Great Commandment a Love Is a Shield, novšie skladby Me & You či Motif Sky, ale aj úplné novinky z pripravovaného albumu Greyscale. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na skladby On Islands a Anyone z druhého albumu Methods of silence (1989) či cover verziu od Depeche mode Tora! Tora! Tora!.

Všetky staršie skladby kapela prearanžovala a budú znieť inak ako na poslednom koncerte. Spevák Marcus Meyn nešetril chválou slovenského publika: "Možno to znie ako klišé, ale za 30 rokov sme odohrali veľké množstvo koncertov po celom svete a slovenské publikum patrí naozaj k tomu najlepšiemu. Je to vždy pre nás veľká radosť hrať u vás. Preto sa vrátime do vášho hlavného mesta po štvrtýkrát a veľmi sa na to tešíme."

Pred dvoma rokmi sa spevákovi stal na pódiu nepríjemný úraz a po koncerte strávil noc v nemocnici, možno aj preto si na Bratislavu tak dobre spomína: "Pravdou je, že na ten koncert aj vďaka zlomenému členku určite nikdy nezabudnem, ale dospieval som ho hlavne vďaka úžasnej energii, ktorú som dostával od fanúšikov," dodal charizmatický hudobník.

Okrem hlavnej hviezdy večera sa predstaví v úlohe predskokana rakúska skupina Davos a slovenský hudobník Michael Szatmary so svojím projektom. Po koncertoch bude akcia pokračovať afterpárty, o ktorú sa postará dvojica rakúskych dídžejov. Záujem o koncert je opäť veľký, pred troma rokmi bol koncert vypredaný a aj teraz tomu všetko nasvedčuje. VIP vstupenky sa vypredali v priebehu niekoľkých hodín, vstupenky na státie sú však stále dostupné.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Andrej Kratochvíl.

Foto: Facebook.com/camouflage 

Súvisiaci interpreti: Camouflage