Energetická bomba, ktorá si pod svoje meno píše vlastný žáner, teatro-punk, sa 7. novembra predstaví v netradičnej podobe. V trnavskej Synagóge - Centre súčasného umenia odohrá kapela BijouTerriér svoje vôbec prvé unplugged vystúpenie. Jej hosťom bude nemenej šialené priemyselno-folklórne duo Vrbovskí Víťazi.

Projektu BijouTerriér, ktorý pred dvoma rokmi začal spoluprácou s Kukom z Horkýže Slíže, už právom patrí stabilné miesto na súčasnej slovenskej scéne. Skupina má za sebou dva úspešné albumy, desiatky koncertov a toto leto si ich dokonca k sebe pozvali aj organizátori najväčšieho slovenského festivalu Pohoda.

Ich koncerty totiž okrem tvrdej muziky v sebe nesú aj poriadnu dávku pridanej hodnoty v podobe korenistého humoru, vtipných textov a vkusnej divadelnej "maškarády". Tú dopĺňajú na hranici absurdity plávajúce pseudonymy a životopisy jednotlivých členov kapely. 

Na čele kapely stojí "frontwoman" Zita Rigondeaux. Pod touto prezývkou sa skrýva herečka nitrianskeho divadla Alena Pajtinková, ktorú  na pódiu sprevádza pätica chlapov – Gejza Pandou, Imrich Ujlaky s otcom Vojtechom, Majka F.T.G. a Valentín Rózsa. Podľa mnohých je práve toto nadľahčené tajomno, ktoré okolo seba vytvárajú , jedným z faktorov ich raketového úspechu.

BijouTerriér Zdroj: Bijouterrier.sk

Prvýkrát unplugged

"Sme presvedčení, že aj tvrdšia hudba sa v takejto podobe do intímneho priestoru Synagógy hodí. Vytvorí to podľa nás nádherný kontrast a priláka to dnu ľudí, ktorí by tam inak neprišli," ozrejmuje voľbu priestoru organizátor Peter Gese.

Pred kapelou BijouTerriér, pre ktorú pôjde o historicky prvý akustický koncert, sa predstaví dvojica bratov Jobusovcov Vrbovskí Víťazi. Tí sa svojou tvorbou na vlastnoručne vyrobených nástrojoch a neopakovateľnými živými vystúpeniami už dávno zaradili medzi žijúce legendy slovenskej alternatívy. "Na oboch koncertoch pôjde najmä o kvalitnú hudbu a samozrejme, humor," dopĺňa s úsmevom Gese.

Akcia sa koná 7. novembra od 19:00. Lístky stoja 8 eur (pre držiteľov karty ISIC o dve eurá menej) a dajú sa kúpiť v deň podujatia alebo rezervovať u organizátora, firme Dimenzia Company.


Informácie pre Hudba.sk poskytol PR manažér podujatia Marián Tesák.

Foto: Bijouterrier.sk