Americká speváčka a skladateľka Alicia Keys predstaví svoj nový štúdiový album Girl On Fire (2012), ktorý vychádza práve dnes, aj v Európe. Charizmatická hviezda sa v rámci šnúry ukáže tiež v blízkosti Slovenska - v Česku a Rakúsku.

Vtedy už 32-ročná speváčka vystúpi v stredu 12. júna v pražskej O2 aréne a o deň neskôr vo viedenskej Stadthalle. V rámci európskej časti svetového turné sa Alicia Keys predstaví od 18. mája do 28. júna aj vo Veľkej Británii, Írsku, Luxembursku, Nemecku, Holandsku, Belgicku, Švajčiarsku, Francúzsku a Portugalsku.

"Girl On Fire je o hľadaní tej správnej polohy môjho hlasu a o odviazaní sa, ale hlavne o sebadôvere a viere vo svoje vlastné inštinkty," hovorí Alicia Keys. "Nemôžem sa dočkať, až to všetko budem zdieľať s celým svetom. Veľmi sa teším, že znova vyrazím na turné, mám v pláne priniesť vám niečo emocionálne a vzrušujúce," sľubuje speváčka.

Nový album Alicie Keys obsahuje 13 piesní. Prvým singlom je skladba, ktorá sa volá rovnako ako celá štúdiovka. "Predtým, ako som začala pracovať na tejto nahrávke, som sa cítila tak trochu ako lev v klietke, ako nepochopené dievča, ktoré nikto skutočne nepozná. Cítila som, že je čas prestať s výhovorkami v akejkoľvek časti môjho života, chcela som zmenu. Rozhodla som sa, že sa stanem dievčaťom v ohni a lev bol zrazu slobodný," vysvetlila speváčka ešte v lete názov a obsah albumu.

Alicia Keys na ňom spolupracovala s manželom Swizz Beatzom, ďalej Jamiem xx, Emeli Sandé, Frankom Oceanom, Brunom Marsom, Salaamom Remim, Babyfaceom, Dr. Dre alebo Jeffom Bhaskerom.

Vstupenky na český koncert sa pre členov fanklubu začnú predávať 27. novembra o 8:00, členovia Klubu Live Nation si ich budú môcť kúpiť od 27. novembra večer. Predpredaj v termináloch a na webe odštartuje 29. novembra o 10:00. Ceny vstupeniek budú 1.090 až 1.990 českých korún (v prepočte približne 43 až 79 eur). Detaily predaja vstupeniek na speváčkino vystúpenie vo Viedni zatiaľ nie sú známe.

Alicia Keys - Girl On Fire

Alicia Keys, vlastným menom Alicia Augello Cook, má na svojom konte okrem spomenutej novinky štyri štúdiové albumy - Songs In A Minor (2001), The Diary Of Alicia Keys (2003), As I Am (2007) a The Element Of Freedom (2009).

K jej najväčším hitom paria skladby Fallin, No One, You Don't Know My Name, If I Ain't Got You alebo Like You'll Never See Me Again, no známe sú aj jej spolupráce, napríklad s Usherom (My Boo), Eve (Gangsta Lovin') alebo Jay-Z (Empire State of Mind). Získala 14 prestížnych cien Grammy z 27 nominácií, ďalej desať Billboard Music Awards a šesťkrát ju nominovali na BRIT Award. 

Zdroj: SITA
Foto: Echo Promotion PR

Súvisiaci interpreti: Alicia Keys