Škótska alternatívno-rocková skupina Franz Ferdinand bude jedným z headlinerov poľského Open’er festivalu, ktorý sa bude konať 4. až 7. júla v meste Gdynia. Jej účasť organizátori zverejnili vo štvrtok 26. januára spolu s elektronickým producentom SBTRKT z Londýna a v Nemecku žijúcou poľskou hudobníčkou Juliou Marcell.

Zatiaľ posledným albumom skupiny Franz Ferdinand bola nahrávka Tonight: Franz Ferdinand (2009), s ktorou hudobníci debutovali na druhom mieste v britskom rebríčku a na deviatke v americkom Billboarde. Držitelia prestížnych Mercury Prize a Ivor Novello Award majú na konte tiež debutový album Franz Ferdinand (2004) a druhú nahrávku You Could Have It So Much Better (2005). Tento rok by mali vydať očakávaný štvrtý album. Už skôr organizátori najväčšieho poľského festivalu potvrdili účasť takých interpretov ako BjörkThe xx alebo Justice.

Franz Ferdinand - Take Me Out (live - Hurricane Festival 2009)

Open'er Festival, ktorý je dvojnásobným víťazom kategórie Najlepší veľký festival na European Festival Awards, bude tento rok kolidovať s dvoma najväčšími festivalmi na Slovensku a v Česku - s Bažant Pohodou (5. - 7. júla) v Trenčíne a Rock for People (3. - 6. júla) v Hradci Králové.

Štvordňové vstupenky na Open'er stoja v predpredaji 370 poľských zlotých (v prepočte približne 87 eur), lístky s kempingom 410 zlotých (96,50 eura). Dvojdňová vstupenka sa dá kúpiť už za 290 zlotých (68,30 eura) a lístok na jeden deň za 165 zlotých (38,80 eura).

SBTRKT feat. Yukimi Nagano - Wildfire

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/officialfranzferdinand

Súvisiaci interpreti: Franz Ferdinand