Barbadoská speváčka Rihanna údajne vydá tento týždeň svoju očakávanú ôsmu štúdiovku Anti. Hudobnému magazínu Billboard to prezradili anonymné zdroje, ktoré uvádzajú, že album by mal vyjsť ako prekvapenie ešte pred piatkom 29. januára.

Či už album v najbližších dňoch vyjde alebo nie, dnes Rihanna fanúšikov prekvapila novým singlom Work, v ktorom sa ako hosť predstavil raper Drake. Horúca novinka je však zatiaľ dostupná exkluzívne v službe Tidal, pre neplatiacich poslucháčov len v podobe 30-sekundovej ukážky.


Dátum vydania albumu Anti speváčka opakovane odkladala, pričom prvý raz sa hovorilo o máji alebo júni 2015. Neskôr sa diskutovalo aj o septembri, novembri a decembri. Že je album konečne hotový a pripravený na vydanie naznačila Rihanna v pondelok na Twitteri, kde zverejnila fotografiu so zlatými slúchadlami, ku ktorej napísala "počúvam Anti".

27-ročná Barbadosanka minulý rok vo februári vydala skladbu FourFiveSeconds, ktorú naspievala s raperom Kanyem Westom a anglickým hudobníkom Paulom McCartneym. Pieseň bola prezentovaná ako prvý singel z jej nového albumu, dnes však nie je isté, či sa vôbec na albume objaví. Okrem toho vlani predstavila aj piesne Bitch Better Have My Money a American Oxygen. V novembri na svojom Youtube kanáli začala zverejňovať sériu krátkych nehudobných videí pod hlavičkou projektu AntiDiary, ktorý prezentuje v spolupráci s firmou Samsung.


Rihanna, celým menom Robyn Rihanna Fenty, sa ako 16-ročná presťahovala z rodného Barbadosu do USA. Debutovala v roku 2005 albumom Music Of The Sun, s ktorým sa rovnako ako s ďalšími šiestimi štúdiovkami prebojovala do prvej desiatky albumového rebríčka Billboard 200. Ten však po prvý raz dobyla až so zatiaľ posledným albumom Unapologetic (2012). Je držiteľkou ôsmich cien Grammy, ôsmich American Music Awards, dvoch BRIT Awards a desiatok ďalších ocenení. Ako herečka sa predstavila napríklad v snímkach Bojová loď (2012), To je koniec! (2013) a Annie (2014).

Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: Twitter.com/rihanna

Súvisiaci interpreti: Rihanna