V nedeľu večer si diváci televízií Markíza a Nova mohli pozrieť ďalší diel obľúbenej speváckej súťaže Hlas Česko Slovenska. Spevácka súťaž však mala tentokrát silnú konkurenciu v podobe odovzdávania cien Slávik 2011. Navyše oproti predchádzajúcim kolám nepriniesla výraznejších spevákov a speváčky.

V treťom "výbere naslepo" videli diváci iba málo súťažiacich, ktorí by zaujali viac ako dvoch koučov. Chýbali tak aj výraznejšie boje koučov o súťažiacich. Napriek tomu sa k doterajším 21 postupujúcim z prvých dvoch kôl v nedeľu pridali nové tváre. V slabšej konkurencii prekvapili postupy hneď niekoľkých súťažiacich, ktorých výkony neboli úplne stopercentné.

Prvým postupujúcim sa stal Adam Koubek, ktorý sa predstavil so skladbou Easy. Záujem o neho prejavil Rytmus i Pepa Vojtek, Adam si za kouča vybral Rytmusa. Mladučká speváčka Michaela Husárová sa predviedla piesňou Back to Black. Jej hlas prirovnal Rytmus k Amy Winehouse, táto podobnosť jej však u neho skôr uškodila. Rytmus sa totiž vyjadril, že hľadá originalitu. Naopak Dara podobnosť s hlasom autorky originálnej piesne ocenila. Michaela si napokon za svojho kouča vybrala Pepu Vojteka.

Na pódiu sa predstavili aj súťažiaci, ktorí nepatria do kategórie amatérskych spevákov. Spevák Jiří Koběrský spieval už v skupine VIP, ktorá bola v minulosti reakciou na Lunetic. Rovnako súťažiaca Lenka Libjaková je speváčka s vlastnou kapelou, no jej výkon tomu moc nezodpovedal. Do kategórie skúsenejších spevákov patrila aj Eva Bittoová, ktorá zaspievala skladbu Because of You. Skúsenosti sa týmto trom súťažiacim možno stali do určitej miery výhodou, všetci traja totiž postúpili. Ani v ich prípade sa však žiadne veľké bitky, tak ako bolo zvykom v predošlých kolách, nekonali.

O prekvapivé vystúpenie sa postarali dvojičky Tomáš a Peter, ktorí porotcov zmietli tým, že za chrbtami počuli dva hlasy. No súrodenci patrili k súťažiacim, na ktorých sa v tomto výbere šťastie neusmialo. Iba jednému jedinému spevákovi sa v tomto kole podarilo zaujať všetkých štyroch koučov. Bol ním Jaromír Hnilica s piesňou Set Fire to the Rain od Adele. Po dlhom zvažovaní sa Jarda rozhodol pre Michala Davida.

Jaromír Hnilica - Set Fire to the Rain (Hlas Česko Slovenska)

Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto: Hlascs.markiza.sk