Americký spevák Justin Timberlake a britský muzikant Marcus Mumford z formácie Mumford & Sons sa nedávno stretli v štúdiu. Američan to prezradil v rozhovore pre britské rádio Capital FM. Ich spoločná skladba sa objaví na soundtracku k filmu Inside Llewyn Davis, ktorý režírovali známi bratia Ethan a Joel Coenovci.

V snímke si zahral aj Justin Timberlake, jeho manželku stvárnila britská herečka Carey Mulligan. V skutočnosti je jej manželom práve Marcus Mumford. Oboch však okrem rovnakej manželky (aj keď každý s ňou žije v inom svete) spojila aj hudba, pričom ide o jednu z najneočakávanejších spoluprác. "Nepoznám žiaden iný svet, kde by sme mohli spolupracovať, ako práve tento, no bola to zábava. Nielen, že to bude skvelý film, ale hudba v ňom bude fantastická," uviedol Timberlake.

Známym hudobníkom so spoločnou piesňou, ktorej názov zatiaľ nebol zverejnený, pomáhali Punch Brothers a tiež producent T Bone Burnett. Ten s Coenovcami pracoval na komerčne veľmi úspešnom soundtracku filmu Braček, kde si? (2000).

Dátum premiéry drámy Inside Llewyn Davis zatiaľ nie je známy. Podľa Joela Coena by snímka mohla mať svetovú premiéru v máji na medzinárodnom filmovom festivale v Cannes. Film bude rozprávať príbeh o newyorskom folkovom pesničkárovi Llewynovi Davisovi, ktorý sa v 60. rokoch snaží preraziť, no bez úspechu. Navyše, v živote čelí jednému problému za druhým. Napokon však dostane šancu, a otázkou zostáva, či ju dokáže využiť. Film nakrútili na motívy memoárov Davea Van Ronka s názvom The Mayor of MacDougal Street (2005).

Bratia Coenovci, ktorí patria medzi najvýznamnejších súčasných amerických filmárov, svoje filmy zvyčajne píšu, režírujú a zároveň aj produkujú. Aj v prípade snímky Inside Llewyn Davis napísali aj scenár a tiež ju produkovali. Na konte majú spoločne tri Oscary za film Táto krajina nie je pre starých (2007) a jeden za scenár Farga (1996). Oboch na ďalších deväť nominovali. Nakrútili tiež filmy ako Big Lebowski (1998), Muž, ktorý nebol (2001), Päť lupičov a stará dáma (2004), Po prečítaní spáľte (2008) alebo Skutočná guráž (2010). 21. marca bude mať v slovenských kinách premiéru krimikomédia Gambit s Colinom Firthom v hlavnej úlohe, ktorej scenár napísali.

Informácie pochádzajú z webstránky billboard.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Joel Ryan/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Justin Timberlake, Mumford & Sons