Uplynulý týždeň bol naozaj bohatý na novinky či už z domácej alebo americkej scény. Dočkali sme sa napríklad remixu Ideme spolu od H16 alebo nového albumu od Gramo Rokkaz, ktorí pri tejto príležitosti predstavili aj nový klip. V zámorí boli zas aktívni Talib Kweli, Roc Marciano, Onyx, EMC alebo Reks.

Singel Ideme spolu z vlaňajšieho albumu H16 Rýmy, Hudba, Boh sa po videu dočkal aj remixu. Má to na svedomí DJ Ramon Zámožný, ktorý produkoval aj originál. Namiesto Majka Spirita, Otecka a Ciga však v remixe rapuje zostava v zložení Čistychov, Slipo, Momo a Majself, pričom Spirita môžeme počuť aspoň na refréne.

DJ Ramon Zámožný feat. Čistychov, Slipo, Momo, Majself & Majk Spirit - Ideme spolu (Remix)

V stredu konečne vyšiel dlho očakávaný album formácie Gramo Rokkaz Team, ktorú tvoria Danosť, Decko, Rebel a Tono S. Nahrávka nesie jednoduchý názov 1, pričom dva dni pred jej vydaním chalani vypustili von video k titulnej skladbe. A aby toho nebolo málo, o deň neskôr ešte predstavili track Ignorant, ktorý produkoval DJ Wich.

GR Team - 1

GR Team - Ignorant

Talib Kweli zverejnil klip ku skladbe Rare Portraits, v ktorom rekapituluje viaceré významné a pamätné momenty svojej kariéry. Track pochádza z jeho aktuálnej štúdiovky Gravitas a produkoval ho Oh No.

Talib Kweli - Rare Portraits

Nové video má aj Roc Marciano, pričom tentoraz už ide o skladbu z albumu Marci Beaucoup a nie z mixtapeu The Pimpire Strikes Back, ako tomu bolo doteraz. Prvým adeptom na vizuál sa stala záležitosť Didn’t Know, v ktorej hosťujú Freeway a Knowledge The Pirate.

Roc Marciano feat. Freeway & Knowledge The Pirate - Didn’t Know

O Onyx píšeme už tretí týždeň v rade. Po titulnej skladbe z pripravovaného comebackového albumu Wakedafucup a klipu k nej najnovšie dorazil track We Don't Fuckin' Care. V ňom sa predstavila zaujímavá dvojica hostí - A$AP Ferg a Sean Price.

Onyx feat. A$AP Ferg & Sean Price - We Don't Fuckin' Care

Big Boiova séria remixov sa prehupla do druhej polovice a v piatom týždni nám člen Outkast prináša upravenú verziu skladby Objectum Sexuality s hosťujúcou kapelou Phantogram. Upravená verzia nesie názov Objectum Shalamar.

Big Boi feat. Phantogram - Objectum Shalamar

Superskupina eMC v zložení Masta Ace, Wordsworth, Punchline & Stricklin oznámila, že v apríli vydá zatiaľ nepomenované EP a následne v lete aj nasledovníka svojej šesť rokov starej debutovej štúdiovky The Show. Okrem toho táto štvorica veteránov vypustila aj novú skladbu s názvom Spun A Web, ktorá sa však nebude nachádzať ani na jednej zo spomínaných noviniek.

eMC - Spun A Web

Na jar pripravuje nový album workoholik Reks. O nahrávke Eyes Watching God, ktorú produkoval kompletne Hazardis Soundz, sme písali už niekoľkokrát. Tentoraz tu máme ďalšiu ochutnávku v podobe skladby 54.

Reks - 54

Známy workoholik je aj Homeboy Sandman. Ten už v utorok vydal EP s názvom White Sands, ktoré produkoval Angličan Paul White. Ako je už u Sandmana dobrým zvykom, aj v tomto prípade v deň vydania novinky zverejnil skladbu upozorňujúcu na túto udalosť. Zaujímavosťou je, že track White Sands Out Now neprodukoval spomínaný Paul White, ale El RTNC.

Homeboy Sandman - White Sands Out Now

Esoteric a Stu Bangas si pripísali na konto ďalšie video k ich vlaňajšej spoločnej štúdiovke Machete Mode. Tentoraz sa vizualizácie dočkala skladba Wonder Why, pričom klip ukazuje Esotericov bežný deň s jeho synom Xavierom.

Esoteric & Stu Bangas - Wonder Why

Tohtotýždňový výber noviniek ukončíme u Joella Ortiza. Ten síce momentálne pracuje s ostatnými členmi formácie Slaughterhouse na novom albume, no aj napriek tomu si pravidelne nájde čas vypustiť nejakú sólovú skladbu. Naposledy sme sa tak dočkali tracku Bars, ktorý obsahuje notoricky známy sample zo skladby Nautilus od Boba Jamesa.

Joell Ortiz - Bars

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Facebook.com/MajkSpirit

Súvisiaci interpreti: Čistychov, H16