Česká folková legenda Jaromír Nohavica sa v marci na jeden celý týždeň presťahuje do nášho hlavného mesta. Po troch rokoch od posledných koncertov v Bratislave chystá opäť sériu vystúpení. Fanúšikovia sa môžu tešiť na koncerty v divadle, v budove tržnice, v študentskom centre aj v kostole.

Ikona českého pesničkárstva svoju marcovú bratislavskú rezidenciu opäť poňala veľkoryso. Podobne ako v roku 2012, kedy Jaromír Nohavica odohral niekoľko koncertov v klube Ateliéri Babylon, v historickej budove Slovenského národného divadla a v športovej hale Pasienky, aj tentokrát ponúka fanúšikom na výber viaceré priestory s odlišnou atmosférou. A tí to ocenili - väčšina zo šiestich koncertov je už beznádejne vypredaná, do predaja sa pritom dostali len minulý týždeň.

Koncertné miniturné odštartuje 16. marca vo Veľkom evanjelickom kostole na Panenskej ulici v Bratislave. Ďalšie dve vystúpenia bude 17. a 18. marca hostiť Divadlo Aréna a 19. marca príde na rad koncert určený pre študentov v UPeCe v Mlynskej doline. V piatok 20. marca vystúpi hudobník po prvýkrát v Starej tržnici - najväčší koncert je zároveň jediným, na ktorý sa ešte dajú kúpiť lístky. Unikátne bratislavské turné zavŕši 21. marca koncert v Istropolise.

Prierez celou tvorbou aj vzácny hosť

"Pán Nohavica ma rád miesta, na ktorých začínal - napríklad Mlynská dolina a jeho historické koncerty v klube UNIC. Ale zároveň si rád vyskúša aj nový priestor, akým je Stará tržnica. V Divadle Aréna a v Istropolise už vystupoval a s odstupom rokov sa na obľúbené miesta vracia. Výnimočná atmosféra bude vo Veľkom evanjelickom kostole, ktorý má svoje genius loci," vysvetlil Pavol Maruščák z usporiadateľskej agentúry Dr. Horák.

Bratislavské publikum čaká na každom z koncertov jedinečná atmosféra a krásne melódie z dlhoročnej tvorby najúspešnejšieho českého pesničkára. Zahrá známe hity, ale aj nové skladby z pripravovaného albumu. Ostravský muzikant si navyše prinesie aj zaujímavého zahraničného hosťa. "Približne dvojhodinový koncert je prierezom vyše 30-ročnej hudobnej kariéry Jaromíra Nohavicu. Odznejú na ňom skladby z raného obdobia ako Darmodej, Cukrářska bossanova, taktiež pesničky z posledných rokov a novinky, ktoré by sa mali objaviť na novom albume. Hosťom bude poľský akordeonista a klavirista Robert Kusmierski," dodal Pavol Maruščák.

Prečítajte si: Nohavica bez pretvárky: Na Červenom Kameni neskrýval radosť ani rozhorčenie

Jaromír Nohavica debutoval v roku 1988 albumom Darmoděj. Medzi jeho ďalšie významné nahrávky patria albumy ako V tom roce pitomém (1990), Mikymauzoleum (1993), Divné století (1996), Moje smutné srdce (2000), Babylon (2003) či Ikarus (2008). V roku 2012 vydal Jaromír Nohavica album Tak mě tu máš, ktorý ako najpredávanejší album získal ocenenie Anděl 2012. O rok neskôr si 61-ročný hudobník doprial k šesťdesiatke exkluzívny výber toho najlepšieho zo svojej tvorby s názvom Tenkrát. Posledný počin osobitého umelca nesie názov Jarek Nohavica a přátelé (2014). Album je živým 2xCD+DVD záznamom z jeho koncertu na festivale Noc plná hvězd v Třinci.



Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: EMI

TIP: Objednajte si spevníky Jaromíra Nohavicu už dnes na www.ipark.sk

Súvisiaci interpreti: Jaromír Nohavica