Britská rocková kapela Queen ohlásila nový dokument s názvom The Show Must Go On: The Queen + Adam Lambert Story. Novinka bude mapovať kariéru kapely, odkedy s ňou v roku 2011 začal vystupovať ako spevák Američan Adam Lambert.

Dvojhodinový dokument ponúkne aj zákulisné zábery z turné, rozhovory s Brianom Mayom, Rogerom Taylorom, Simonom Cowellom či Ramim Malekom, ktorý v snímke Bohemian Rhapsody (2018) stvárnil zosnulého lídra kapely Freddieho Mercuryho, a herec si za svoj výkon odniesol Zlatý glóbus aj Oscara. Dokument uvedie 29. apríla televízia ABC.

Kapela Queen vznikla v roku 1970, pričom v súčasnosti v nej pôsobia spomínaní dvaja pôvodní členovia Brian May (gitara) a Roger Taylor (bicie). Freddie Mercury zomrel v roku 1991 na zápal pľúc, ktorý bol pre neho smrteľný v dôsledku oslabenia imunity vírusom HIV. Dožil sa 45 rokov.

Kapela, v ktorej hral aj basgitarista John Deacon, vydala 15 štúdiových albumov, pričom v roku 2008 uviedli na trh pod hlavičkou Queen + Paul Rodgers počin s názvom The Cosmos Rocks. Ich výberovka Greatest Hits (1981) sa stala historicky prvým albumom, z ktorého sa vo Veľkej Británii predalo viac než šesť miliónov kópií. V roku 2001 Queen uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.


Zdroj: SITA 
Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Adam Lambert, Queen