Agentúra Topfest Management, ktorá od minulého roka stojí za najväčším rockovým festivalom na Slovensku, vlani zorganizovala aj košický koncert kapely Lucie. Ako hosť tam v marci 2023 vystúpil Michal Penk, ktorý Lucie v 80. minulého storočia spoluzakladal. Bol to prvý kontakt slovenskej agentúry s týmto nesmierne talentovaným hudobníkom, ktorý aj dnes je autorsky veľmi plodný. Aj z tohto dôvodu a vďaka úspechu košického koncertu sa veľmi rýchlo dohodli na ďalšej spolupráci.

"Prvá myšlienka o spolupráci s Michalom Penkom prebehla na festivale na Domaši spolu s Braňom Mojsejom, ktorý je jeho veľkým fanúšikom. Od tejto myšlienky prešlo pol roka po koncert Lucie v Steel aréne a mňa samého prekvapili reakcie návštevníkov koncertu, ktoré nadšene prijali jeho návrat po neuveriteľných 28 rokoch," hovorí Marián Kollár z agentúry Topfest Management.

"Dnes pomaly pracujeme na koncertnom kalendári. Málokto vie, že po odchode z kapely Lucie založil Michal hardrockovú kapelu Sing Sing, s ktorou vydal rockový album v českej a následne v anglickej verzii. Takže je logické, že ho uvedieme v hardrockovej podobe na tohtoročnom festivale Topfest na letisku v Žiline. A už na jeseň chystáme jeho česko-slovenské turné," dodáva Kollár.

Topfest 2024 okrem Michala Penka a jeho hardrockového projektu prinesie aj zahraničné hviezdy ScorpionsFive Finger Death PunchAvantasiaPretty MaidsAnnihilator, Ektomorf alebo Eclipse. Z českých a slovenských kapiel sa predstavia Alkehol, Stellvris, Škwor, Dymytry, Traktor, ČAD, Symfobia, Dorian Gray, BijouTerrier a nebude chýbať ani neodmysliteľná stálica Topfestu Kabát. Festival sa uskutoční tradične v prvý prázdninový víkend – od 27. do 29. júna. Vstupenky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér festivalu Topfest Michal Kožuch. Správu sme upravili a doplnili.