Americkému soulovému spevákovi Bobbymu Womackovi diagnostikovali rakovinu hrubého čreva. Jeho priateľ a kolega Bootsy Collins to prezradil na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter. Webový portál Gigwise.com informoval, že spevák v súčasnosti podstupuje liečbu v USA.

"Práve som hovoril s naším priateľom Bobbym Womackom. Chcel, aby ste všetci vedeli, že vás má rád a ďakuje vám za vaše modlitby. Doktor povedal, že sa nachádza v prvom štádiu rakoviny hrubého čreva, veľmi pozitívne hovorí o svojej budúcnosti. Predtým, ako zložil, sme sa smiali a žartovali," napísal Collins na Twitteri. Collins informoval spevákových fanúšikov o jeho zdravotnom stave i v minulosti, keď bol hospitalizovaný so zápalom pľúc.

Bobby Womack by mal 11. júna vydať nový album The Bravest Man In The Universe. Šesťdesiatosemročný spevák a hudobník má na svojom konte desiatky albumov. Medzi najznámejšie z nich patria My Prescription (1969), Communication (1971), Facts of Life (1973), The Poet (1981) či Back to My Roots (1999). Spolupracoval s kapelami ako The Rolling Stones či Gorillaz.

Gorillaz feat. Mos Def & Bobby Womack - Stylo (live - Later with Jools Holland, 2011)

Zdroj: SITA
Foto: EMI

Súvisiaci interpreti: Bobby Womack