Pandémia koronavírusu celému svetu skrížila plány a výnimkou nie sú ani hudobníci. Niektoré hviezdy, ako napríklad Lady Gaga, už okrem svojich turné odložili na neskôr aj vydanie nových albumov. Britská speváčka Dua Lipa sa však rozhodla presne opačne a svoju očakávanú druhú štúdiovku Future Nostalgia vydala dokonca o týždeň skôr.

Keď Dua Lipa v roku 2017 vydala svoj obrovský hit New Rules, čakala ju veľmi dôležitá úloha - obhájiť si svoju pozíciu vychádzajúcej hviezdy. Dnes už o jej mieste medzi špičkou popovej scény nikto nepochybuje. Takmer tri roky od vydania jej platinového eponymného debutu prichádza s novým albumom Future Nostalgia, ktorý oficiálne vychádza práve dnes (27.3.).

Britská kráska už v minulom roku, kedy vydala skladbu Don't Start Now priznala, že inšpiráciou pre tvorbu jej nového albumu je "retro zvuk" popovej scény z 80. a 90. rokov. Ten si zamilovala ešte v roku 2018, kedy s Calvinom Harrisom nahrala pieseň One Kiss, ktorá sa stala jedným z jej najväčších hitov. Po singloch Future Nostalgia a Physical potvrdzuje toto smerovanie aj ďalším singlom Break My Heart, ktorý spolu s videoklipom vydala deň pred samotným albumom.


Odhodiť obavy a tancovať

Ak sa vám táto skladba zdá v niečom príliš povedomá, váš pocit je správny. Je v nej totiž použitá známa melódia z hitu Need You Tonight od kultovej autrálskej kapely INXS z roku 1987. Pod skladbou medzi skladateľmi a textármi podpísaní nielen Dua Lipa a jej spoluautorský tím v zložení Alexandra Tamposi, Andrew Wotman (producent a skladateľ známy ako Andrew Watt), Stefan Johnson a Jordan K. Johnson, ale tiež dvojica členov INXS Michael Hutchence a Andrew Fariss.

Vo videoklipe vystrieda 24-ročná speváčka niekoľko sexi outfitov, za ktoré by sa počas svojej najlepšej éry nemuseli hanbiť ani Whitney Houston či Mariah Carey. Podobne ako v predošlom videu k singlu Physical, aj tu Lipa stavila na vydarenú tanečnú choreografiu. Napokon, aj prvé recenzie o albume Future Nostalgia hovoria ako o odvážnej a vznešenej popovej kolekcii, ktorá vás prinúti odhodiť obavy a tancovať. 

"Ďakujem všetkým, ktorí na tomto videu pracovali tak tvrdo aj napriek šialenému počasiu s teplotou mínus 8 stupňov. Podržali ste ma v najhoršej chrípke, akú som kedy mala. Navzájom sme sa potiahli a vytvorili niečo, čo sa vám snáď bude páčiť," prezradila rodáčka z Londýna na svojom Instagrame. Réžiu klipu mal na starosti Henry Scholfield, s ktorým už Dua Lipa nakrútila videá k starším hitom IDGAF a New Rules.


Z turné Future Nostalgia sa stáva hudba budúcnosti

S vydaním nového albumu speváčka pripravovala celosvetové turné, to však napokon odkladá až na budúci rok. Dôvodom sú prísne opatrenia v dôsledku pandémie koronavírusu, ktoré nedovoľujú speváčke cestovať a v konečnom dôsledku ani koncertovať. Kým dievčenská skupina Pussycat Dolls svoje jarné turné presunula na jeseň, Dua Lipa sa poistila o niečo viac a celé európske turné presúva až na začiatok roka 2021.

Turné malo pôvodne odštartovať 26. apríla v španielskom Madride, no práve ten v súčasnosti patrí medzi najviac postihnuté mestá na svete. Po novom tak Dua Lipa svoju koncertnú šnúru odštartuje 3. januára 2021 v anglickom meste New Castle. Koncerty v Kodani, Štokholme a Osle sa žiaľ presunúť nepodarilo a nateraz sú úplne zrušené. Speváčka však fanúšikov ubezpečila, že pre plánované zastávky vo Viedni a Mníchove stále hľadá náhradné termíny.

Vypočujte si čerstvo vydaný album Future Nostalgia na Deezeri:



Autor: Dušan Marko
Foto: screenshot / Youtube

Súvisiaci interpreti: Dua Lipa