Česká kapela Žlutý pes ponúkla na vypočutie skladby Ráno a Pět hlav, ktoré sa budú nachádzať na očakávanom albume Stroj času. Nahrávka bude obsahovať piesne z 80. rokov minulého storočia, ktoré však doteraz nikdy nevyšli, pretože v tom čase patrila skupina medzi zakázaných interpretov. Autorsky sa na skladbách podieľali najmä Ondřej Hejma a Ivan Hlas.

Na albume sa budú nachádzať aj tri coververzie piesní od Boba Dylana, Lynyrd Skynyrd a Molly Hatchet. O produkciu nahrávky sa postaral Luboš Malina, ktorý na počine tiež hosťuje s Druhou Trávou, na mixoch sa podieľali Steve Walsh a Lukáš Martinek. Novinka vyjde tiež na vinyle a s dvoma bonusmi aj v digitálnej verzii. V deň vydania albumu kapela vystúpi v pražskom Lucerna Music Bare, kde štúdiovku aj pokrstia.

Skladby Ráno a Pět hlav si môžete vypočuť na iDnes.cz

Skupina Žlutý pes sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1978. V kapele sa vystriedalo množstvo hudobníkov, pričom spomínaný Ivan Hlas, jeden zo zakladajúcich členov, formáciu opustil v roku 1982. Žlutý pes má na konte albumy ako Yellow Dog (1994), Trsátko (1996), Poslední lžíce (1998), Himaláje (1999), Hoši z východního bloku (2000) či Mellow Yellow (2008). Medzi ich najznámejšie skladby patria Modrá (je dobrá), Sametová, Náruživá, Nezávislá, Zůstaň klidná alebo Indiánská dýmka míru. V roku 1997 získali cenu Anděl v kategórii Skupina roku.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/peszluty

Súvisiaci interpreti: Žlutý Pes