Víťaz druhej slovenskej série SuperStar a päťnásobný zlatý slávik Peter Cmorik v pondelok svojim fanúšikom predstavil svoj nový singel. Jej názov je Na ceste, nesie pozitívnu jarnú náladu a má zaujímavý príbeh vzniku.

Pesničku mu totiž zložil hudobný kolega a dobrý kamarát Martin Harich. "Je to veľmi nadaný a pracovitý hudobník a po spolupráci na spoločnom duete Oh my bro, ktorú sme vydali v roku 2015, mi často hovoril, že by mi chcel napísať pieseň," prezrádza Peter Cmorik.

Prešlo pár rokov a Martin, ktorý mal ako chlapec v detskej izbe na stene Cmorikov plagát a jednu z prvých piesní, ktoré vedel zaspievať bol jeho hit Dážď, mu poslal demo piesne Na ceste. Petrovi aj kapele sa hneď zapáčila, následne ju zverili do rúk skúseným producentom z zo štúdia LittleBeat, s ktorými už spolupracovali na skladbe Dva prúdy riek, aby jej dali súčasný zvuk.


Výsledok znie pre Petra netypicky aj vďaka speváckemu prejavu, najmä v predrefréne, kde vo vyšších polohách pripomína práve autora skladby. Vďaka charakteristicky zafarbenému, jemne chrapľavému hlasu si ho však s Harichom určite nepomýlite.

"Pieseň Na ceste je príjemná, vzletná a ako stvorená do dobrého počasia," teší sa z novinky Cmorik. Spevák v tejto súvislosti dodáva, že sa už nevie dočkať letných dní, ktoré si bude užívať so svojimi dnes už trojročnými dvojičkami a manželkou, huslistkou Danielou Lovlin.

Ako uvádza v popise skladby na Youtube, "Na ceste je o hľadaní dokonalosti, i keď sa na prvé počutie zdá, že je o žene... A možno sú tieto dve veci v úzkom súvise". Ďalší význam piesne odkrýva prianím skorého návratu na pódiá: "Najviac si želám, aby sme už naozaj boli Na ceste na koncerty za našimi fanúšimi."

Redakciu Hudba.sk informoval manažér Petra Cmorika a jeho kapely Krištof Kiss. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Laco Rychtárik

Súvisiaci interpreti: Peter Cmorik