Bývalý gitarista britskej rockovej skupiny Oasis Paul "Bonehead" Arthurs v utorok oznámil, že mu diagnostikovali rakovinu mandlí a urobí si prestávku v hraní s Liamom Gallagherom. Informácie priniesla tlačová agentúra PA Media spolu s DPA.


"Chcem vám len oznámiť, že sa chystám urobiť si na krátky čas prestávku v hraní. Diagnostikovali mi rakovinu mandlí, ale dobrou správou je, že je liečiteľná a čoskoro začnem s liečbou," napísal na Twitteri Paul "Bonehead" Arthurs.

"Budem vás informovať, ako to postupuje, som nešťastný, sklamaný, chýbajú mi koncerty s Liamom a kapelou. Užite si to najlepšie leto a koncerty, na ktoré pôjdete. Čoskoro sa uvidíme," dodal 56-ročný rodák z Manchestru, ktorý bol zakladajúcim členom kapely Oasis. Jej bývalý frontman Liam Gallagher vyjadril na Twitteri Arthursovi podporu. "Posielam VEĽA lásky Boneheadovi a jeho rodine. Želám ti skoré uzdravenie, všetci na teba myslíme," citoval ho portál britskej stanice Sky News.

Arthurs a Gallagher začali spolu prvýkrát hrať v skupine The Rain, ktorú neskôr Gallagher navrhol premenovať na Oasis. Spočiatku nemali veľký úspech, no neskôr sa k nim pridal Gallagherov starší brat Noel a stali sa celosvetovými hviezdami.

Arthurs odišiel z Oasis v roku 1999, ale nasledujúce roky pokračoval v spolupráci s Liamom Gallagherom, vrátane jeho kapely Beady Eye, a aj vo svojich sólových projektoch. Minulé leto táto dvojica spolu vystupovala počas Gallagherových headlinových vystúpení na festivaloch v anglických mestách Reading a Leeds.

Zdroj: TASR (Hudba.sk edit)