Pod značkou vydavateľstva Bruuder Records vychádza nový singel skupiny Queer Jane s názvom A Happy Drunk, ktorý kapela predstavuje aj s videoklipom. Poslucháča si získa akustická skladba svojou pozitívnou melódiou podfarbenou melancholickejším textom s trpkým humorom.

Po skladbách A Minor CrisisWaiting For The Sun Sunrise Sunrise zostávajú Queer Jane verní svojmu rukopisu a čakanie na nový album fanúšikom skracujú vydaním v poradí už štvrtého singla, akustickej pesničky A Happy Drunk. Skladba predstavuje folkovejšiu podobu tvorby kapely.

Nápad na text plný trpkého humoru vznikol uprostred párty. Frontman kapely Vlado Nosáľ sa po žúre necítil moc dobre, s týmito pocitmi však nápad dotiahol do vydareného textu, ktorý neskôr zhudobnil a nahral na štvorstopový kazetový magnetofón. Atmosféru pesničky dopĺňa nápaditý klip, ktorý vznikol v Anglicku.

"Video sme nakrúcali na okraji Londýna na moste nad diaľnicou. Natáčanie však trvalo len necelú hodinu, nakoľko ho rozpustila polícia, ktorej telefonovali vystrašení šoféri v domnení, že sa chystáme z mosta skočiť," hovorí frontman kapely Vlado Nosáľ. Autorkou videa je, ako býva u kapely zvykom, Soňa Maletz, ktorá je známa predovšetkým ako fotografka a režisérka dokumentárneho filmu Varga. Singel A Happy Drunk je ďalšou ochutnávkou z pripravovaného albumu Queer Jane, ktorý si budú môcť priaznivci kapely vypočuť už na jeseň tohto roku.


Redakciu Hudba.sk informoval za kapelu Tomáš Sloboda z Bruuder Records. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto:  Soňa Maletz