Cez víkend sa v severnej Kalifornii uskutočnil BottleRock Napa Valley 2024. Festival hudby, jedla a regionálnych vín pritiahol do svojho dejiska 120 000 fanúšikov, ktorí si prišli vychutnať headlinerov Pearl Jam, Megan Thee Stallion, Queens of the Stone Age, The Offspring či Eda Sheeran. Poslední dvaja menovaní interpreti si pre nich pripravili špeciálny hudobný zážitok.

Britská popová hviezda, ktorej patril na festivale nedeľný záverečný set, sa prekvapivo ukázala na pódiu už skôr. Stalo sa tak počas koncertu punkrockových legiend The Offspring, ktorí si ho prekvapivo prizvali do svojho koncertného programu. "Povedal nám, že jedno z prvých CD, ktoré si kúpil ako dieťa, bolo naše," povedal frontman Dexter Holland so Sheeranom odetom v tričku s nápisom Offspring po svojom boku. "To pre nás veľa znamenalo, a tak sme si povedali, že by sme boli radi, keby si s nami zahral," dodal.

"Zahráme jednu z piesní, ktoré ste chceli počuť," uviedol Holland skladbu Million Miles Away z albumu Conspiracy of One, ktorú mohli fanúšikovia kalifornských veteránov počuť naživo naposledy v roku 2016. Odvtedy ju Offspring na koncertoch nehrávali. Okrem bonusu s Edom Sheeranom odohrali skupina nostalgický set obsahujúci všetky zásadné hity počnúc Come Out and Play, Pretty Fly for a White Guy, až po Want You Bad. Pridali covery od Ramones Blitzkrieg Bop a In the Hall of the Mountain King od Edvarda Griega.

Text: Hudba.sk