Dánsky hudobný producent a multiinštrumentalista Trentemøller vydá štvrtý štúdiový album s názvom Fixion. Nahrávka sa dostane na trh 16. septembra prostredníctvom jeho vlastného vydavateľstva In My Room.

Okrem tracklistu novej štúdiovky, ktorá bude obsahovať jedenásť skladieb, zverejnil 41-ročný rodák z Vordingborgu aj prvý singel River In Me, pričom tak spravil prostredníctvom videoklipu. V skladbe hosťuje speváčka Jehnny Beth z kapely Savages a podieľal sa na nej aj basgitarista Jeppe Brix. Videoklip režírovali Asa Riton a Andreas Emenius.


Tracklist albumu Fixion: 

1. One Eye Open 
2. Never Fade 
3. Sinus 
4. River In Me f. Jehnny Beth 
5. Phoenicia 
6. Redefine 
7. My Conviction 
8. November 
9. Spinning Circuits 
10. Complicated 
11. Where The Shadows Fall

Hudobník, celým menom Anders Trentemøller, má na konte albumy The Last Resort (2006), Into The Great Wide Yonder (2010), Lost (2013) a tiež množstvo kompilácií a remixov. Za remix skladby No You Girls od skupiny Franz Ferdinand z roku 2009 ho nominovali na cenu Grammy.

Počas kariéry spolupracoval napríklad s Depeche Mode, Davidom Lynchom, Efterklang či Röyksopp. Práve Depeche Mode si ho v roku 2013 vybrali ako predskokana na vybraných zastávkach ich európskeho turné. V tom istom roku vystúpil na bratislavskom festivale Wilsonic.

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: Stanislava Karellová - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Trentemøller