Zástupcovia už nefungujúcej americkej kapely Tom Petty and the Heartbreakers zverejnili videoklip k piesni You and Me (Clubhouse Version). Tvorcovia v novinke použili okrem viacerých záberov zo štúdia či koncertov aj fotografie a videá, ktoré im na ich žiadosť poslali fanúšikovia skupiny a zachytávajú ich spomienky na obľúbenú formáciu.

"Sme nadšení, že si môžete pozrieť video k piesni You and Me (Clubhouse Version) z nadchádzajúceho box setu An American Treasure. V novinke ste si zahrali aj vy - fanúšikovia. Ďakujeme vám za poslanie vašich fotiek a videí, vďaka čomu mohol vzniknúť tento videoklip," uviedli zástupcovia kapely pri príležitosti zverejnenia novinky.


Box plný rarít

Kolekcia An American Treasure sa dostane na trh 28. septembra na značke Reprise Records, a to na dvoch CD, štyroch CD alebo šiestich vinyloch. Materiál dala dokopy vdova po lídrovi kapely Dana Petty a jeho dcéra Adria Petty, pričom im pomohli aj členovia skupiny - klávesák Belmont Trench a gitarista Mike Campbell. Ruku k dielu priložil aj ich dlhoročný spolupracovník Ryan Ulyate.

Zberateľská edícia ponúkne celkovo 60 skladieb, z toho 41 zatiaľ nikdy nevyšlo alebo sú to raritné nahrávky. Zvyšných 19 pochádza z katalógu Toma Pettyho. O remaster všetkých skladieb sa postaral Chris Bellman v Bernie Grundman Mastering.


Thomas Earl Petty sa narodil 20. októbra 1950. Preslávil sa ako spevák a gitarista spomínanej formácie Tom Petty and the Heartbreakers, ktorá vznikla v roku 1976 a činnosť ukončila až s jeho úmrtím v októbri 2017.

Skupina vydala trinásť štúdioviek, pričom v americkom rebríčku Billboard 200 sa doteraz najviac darilo poslednej nahrávke Hypnotic Eye (2014), ktorá sa dostala na prvé miesto. Medzi ich najznámejšie skladby patria napríklad Breakdown, American Girl, I Need To Know, Don't Do Me Like That, Refugee, The Waiting, Don't Come Around Here No More, Learning To Fly, Into The Great Wide Open či Mary Jane's Last Dance.

Zdroj: SITA (Loudersound.com)
Foto: Facebook.com/tompetty

Súvisiaci interpreti: Tom Petty