Jedna z najkrajších slovenských herečiek Gabriela Marcinková (po svadbe Mihalčínová) a jej manžel, frontman populárnej prešovskej kapely Heľenine oči Martin "Lynch" Mihalčín, sú hlavnými postavami v novom videoklipe elektronického projektu Bulp. Vznikol k piesni Yours a ide o naozaj zimomriavkové hudobné video.

Znovu prežiť spomienky - to je téma najnovšieho videoklipu z úspešného debutového albumu Yrsa od súrodeneckého dua Bulp. Príbeh, zasadený do obdobia veľmi blízkej budúcnosti, rozpráva príbeh ženy, ktorá pri tragickej udalosti príde o partnera, ale s pomocou technológie virtuálnej reality má možnosť vrátiť sa do spoločne prežitých momentov. Za myšlienkou a spracovaním videoklipu stoja režisér Pavol Čižmár, ktorý režíroval aj video k singlu On the Run, kameraman Michal Fulier a scenáristka Andrea Bandíková.

Gabriela Marcinková, videoklip Yours Zdroj: Youtube

Hlavnú úlohu - ženu, ktorá po autonehode skončila sama na invalidnom vozíčku - stvárnila obľúbená slovenská herečka Gabriela Marcinková Mihalčínová. Tá je známa nielen zo slovenských seriálov, divadiel alebo filmu Vojtech. Už na začiatku kariéry si zahrala v americkom filme 360 (2011) po boku hereckých hviezd Judea Lawa a Anthonyho Hopkinsa, či v dánsko-nemeckom trileri Move On s Madsom Mikkelsenom. Vďaka prvej menovanej snímke sa dokonca dostala do rebríčka 100 najkrajších tvárí roka 2012 (85. miesto), ktorý každoročne zostavuje TC Candler spolu s kolektívnom nezávislých filmových kritikov.

Jej zosnulého manžela hrá v novinke Martin Mihalčín a v klipe sa objaví aj samotný autor skladby Yours a zakladateľ projektu Bulp Samo Štefanec, ktorý na reklamných pútačoch láka do sveta virtuálnej reality. Videoklip sa nakrúcal sedem dní v Bratislave a blízkom okolí a na jeho výrobe sa okrem vyššie spomenutej trojice filmárov podieľal štáb v zložení Tomáš Zeman (produkcia), Máté Csuport (strih), Erik Oslanec (vizuálne efekty a grading farieb), Michal Ďuriš a Radka Šišuláková (asistenti kamery), Vierka Dušková a Andrea Štrbová (make-up) a Mária Jurčová (scénografia).


Bulp spoločne s novým videom avizujú aj krátku jesennú koncertnú šnúru po slovenských a českých kluboch. Tá voľne nadväzuje na jarnú Myrsaka Tour, ktorú absolvovali spoločne s Jimmym. Na nadchádzajúce koncerty si prizvali ďalšieho mladého elektronického producenta Whithe. V novembri sa Bulp premiérovo predstavia aj na festivale Budapest Showcase Hub v Maďarsku.

Zoznam jesenných koncertov Bulp:

6. 10. - Brno, Music Lab
12. 10. - Bratislava, Fuga
21. 10. - Skalica, Orlovňa
27. 10. - Košice, Tabačka
3. 11. - Trenčín, Stejdž
10. 11. - Trnava, Malý Berlín
17. 11. - Budapešť, Kuplung
25. 11. - Dubnica n/Váhom, Doors Pub

Biografia

Za elektronickým projektom Bulp stojí študent zvukovej skladby na VŠMU v Bratislave Samo Štefanec, ktorý si do svojho pôvodne "one-man" projektu neskôr prizval ako vokalistku a aj občasnú textárku svoju sestru Janu Štefancovú.  Pre ich tvorbu sú charakteristické tanečné tempo a melodické linky, sami svoju tvorbu označujú ako "elektronická hudba s melodickým srdcom". Na domácej hudobnej scéne spôsobil rozruch už ich debutový singel Far Light, ktorý vyšiel v júni 2015 na značkách Deadred Records a Starcastic Records. 

Nasledovalo vydanie Endian EP (2015), z ktorého sa neskôr do rozhlasového éteru dostali aj skladby Moving On a Over. Bulp je označovaný za jeden z najvýraznejších slovenských talentov posledných rokov, čo potvrdilo aj víťazstvo v ankete Rádia_FM Radio_Head Awards 2015 v kategórii Objav roka.

V apríli 2017 mu vyšiel opäť na značke Deadred / Starcastic debutový album Yrsa, ktorý bol veľmi priaznivo prijatý fanúšikmi aj odbornou kritikou. Bulp absolvovali množstvo klubových koncertov na Slovensku, v Česku a v Maďarsku a predstavili sa aj na festivaloch Pohoda, Colours of Ostrava, Grape, United Islands of Prague či Liverpool Sound City Festival.

Informácie a fotografie z nakrúcania redakcii Hudba.sk poskytol Martin Turzík z vydavateľstva Deadred Records. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Youtube (koláž Hudba.sk)