Vypredaná športová hala a úžasná atmosféra. Tak vyzeral koncert skupiny Horkýže Slíže v Považskej Bystrici, ktorým presne pred týždňom odštartovalo jesenné turné Pustite Karola. Fanúšikovia odspievali spolu s Kukom nielen staré pecky, ale aj skladby z nového albumu.

Horkýže Slíže v zostave Peter "Kuko" Hrivňák, Mário "Sabotér" Sabo, Juraj "Doktor" Štefánik a Marek "Vandel" Viršík si na turné zobrali novú basgitaristku Veroniku Smetanovú aj špičkovú zvukovú a svetelnú techniku. V Považskej Bystrici predviedli takmer dvojhodinový nášup rockovej energie.

"Nadviazali sme na jarné turné a myslím, že veľmi úspešne. Čo sa týka počtu ľudí, bolo to veľmi slušné a aj atmosféra bola vynikajúca. Mali sme dobré ohlasy na vizuálnu časť nášho koncertu. Bol to prvý koncert turné, a tak máme nejaké drobnosti, ktoré chceme doladiť,“ hovorí o štarte turné Juraj Štefánik. 

"Na šnúre odznejú skladby, ktoré sme na jarnej časti nehrali. Urobili sme viaceré zmeny, aby sa fanúšikovia mali na čo tešiť. Z albumu Pustite Karola zahráme Nervy, Starý Čočil a Kozy, Husle, Rooney. Nemôžu chýbať všetky veľké hity, ktoré majú ľudia radi L.A.G. Song, Horí ti maštaľ, Malá Žužu, A ja sprostá alebo Silný refrén. Je to naša šou, ktorá sa líši od koncertu na festivale. Každá pesnička má na mieru ušitú vizuálnu stránku, svetlá aj efekty," prezradil gitarista.

Pustite Karola Tour 2018 Zdroj: Pavol Karell

Chystajú reedíciu štyroch albumov

Horkýže Slíže tento rok zverejnili nové klipy k skladbám Nervy a Kozy, Husle, Rooney a teraz pripravujú pre fanúšikov ďalšie prekvapenie. Chystajú totiž vydanie špeciálneho boxu s prvými štyrmi nahrávkami z ich diskografie. "Reedícia bude obsahovať prvé tri albumy a úplne prvé demo, ktoré vyšlo výlučne na kazete v počte 500 kusov. Box úplne prvých štyroch albumov by mal prísť na vianočný trh. Okrem toho máme pripravený nový vizuál na naše tričká, ktorý nám maľuje výtvarník Jozef Gertli Danglár. Veľmi sa tešíme," hovorí o novinkách bubeník Marek Viršík.

Horkýže Slíže za viac ako 25 rokov na scéne vydali 15 albumov a na Youtube majú ich skladby vyše 100 miliónov prehratí. Predovšetkým sú však koncertnou kapelou, doteraz odohrali viac ako 2000 vystúpení. "Sme radi, že nás fanúšikovia považujú za naj koncertnú kapelu. Je to celé o tom, že nás stále baví hrať, koncerty si užívame a keď ide energia od nás, tak ju potom dostávame od ľudí naspäť. A to nás vždy poriadne nakopne," uzatvára Kuko.

Ďalšie slovenské termíny jesennej časti Horkýže Slíže - Pustite Karola Tour 2018:

16. 11. - Levice, Športová hala 
17. 11. - Partizánske, Mestská športová hala
23. 11. - Poprad, Aréna Poprad 
24. 11. - Martin, Športová hala Podháj 
30. 11. - Detva, Mestská športová hala 
1. 12. - Prešov, ENCORE the club

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nora Krchňáková. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Pavol Karell

Súvisiaci interpreti: Horkýže Slíže