Kapela Branko's Bridge dnes prerazila ticho zvučným singlom I Feel Fine z chystaného albumu Hobby Horse Cowboy. Naliehavým post-punkovým tónom pripomína tému celospoločenskej orientácie na výkon a jeho následky.

Osobitý zvuk Branko's Bridge tvorí trojica mladých hudobníkov z Prahy, ktorá po tvorivej pauze predstavuje videosingel I Feel Fine. Post-punkový mix britského zvukára Jonathana Hucksa naznačuje smer, ktorým sa bude uberať budúcoročný debutový album. Pilotným singlom sa kapela snaží zmobilizovať svojich fanúšikov cez crowdfundingovú kampaň na Donio.cz.

"Predstierame, že je všetko v pohode, zatiaľ čo sa vo vnútri rúcame ako domčeky z kariet,“ hovorí k piesni frontman Vojtech Vácha. Pálčivý text len podčiarkuje fenomén, ktorý je dospievajúcim dobre známy - vyhorenie, nejasná budúcnosť a skľučujúci tlak dnešnej zrýchlenej doby. "Aj Feel Fine je pre nás všetkých – pre kovbojov a kovbojov na falošných koňoch," načrtáva spevák ústrednú postavu videoklipu od Jonáša Vernera a Jakuba Hlinku, v ktorom členovia kapely stvárnili role "vyhorelcov" a nakrúcal sa okrem iného aj v ikonických priestoroch.

Prvé slová v histórii Branko's Bridge napísal koncert v suteréne karlínskej kaviarne na sklonku roku 2017. Skúsenosti z festivalových koncertov na čele s Rock For People, vystúpením na festivale Povaleč využili vo Wombat Sessions, Radio Wave Live Session alebo vypredanom Meet Factory. V roku 2019 vydala kapela EP Should'vo Been Here, v rámci súťaže Czeching vystúpila na Metronome Festivale, pravidelne sa tiež umiestňovala v celorepublikových playlistoch.

V polovici roka 2021 z kapely odchádza sólový gitarista. Trojica v zložení Daniel Král (bicie), Jonáš Verner (synth, bass) a Vojtech Vácha (spev, gitary, produkcia) dostáva potrebný impulz a rozpracováva debutový album Hobby Horse Cowboy, ktorého vydanie je naplánované na začiatok budúceho roka. V ňom sa zmiešajú psychedelické korene kapely s post-punkom, moderným indiou alebo disco. Prvou lastovičkou je práve surový videosingel I Feel Fine.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Jonáš Verner.