Michalovčan Vlado Bučko prichádza s novinkou Dôvod žiť. Text k pesničke, ktorú venuje všetkým, ktorí vychovávali alebo vychovávajú deti, napísal Ján Miľovčík, hudbu zložil Vlado a aranžmány mal na starosti producent Jimi Cimbala.

"Ku skladbe Dôvod žiť som zvolil prístup, v ktorom som sa snažil spojiť priamočiare až klasické rockové aranžmány s moderným zvukom. Priebeh skladby podporuje emóciu zachytenú v speve čím vytvára poslucháčsky uveriteľný celok, ktorý sa príjemne počúva a obsahovo sa s ním isto stotožní množstvo ľudí," povedal o pesničke Jimi Cimbala.

Väčšina textov Jána Miľovčíka je o láske, o vzťahoch a ženách. V tomto prípade je to ale inak. "Tým ako sa náš život posúva v čase, tak prirodzene prichádzajú aj nové témy. Deti sú našou každodennou súčasťou a prežívame s nimi všetky radosti, aj starosti. S Vladom sme rovesníci a ako rodičia zrejme žijeme obdobie, ktoré v oboch vyvoláva podobné emócie a asi aj preto nebolo zložité sa trafiť do jeho pocitov. Koniec koncov, zrejme to vníma podobne väčšina rodičovm, pre ktorých sú práve deti všetkým," vysvetlil Janko.


Vlado slová textára potvrdzuje. "Keď prídu do života ženy a muža deti, zrazu sa im úplne zmení pohľad na svet okolo. Prehodí sa rebríček hodnôt. Väčšina urobí všetko pre to, aby sa dobre postarala o svoje deti. Starostlivosť o deti stojí veľa úsilia, ale zároveň je to veľmi pekné a človeka to napĺňa. Túto pesničku venujem všetkým rodičom, deťom a celým rodinám," uzavrel Vlado Bučko.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Vladimír Bučko.

Foto: Tomáš Topoľančín

Súvisiaci interpreti: Vlado Bučko & band