Husľovo-vokálne trio G-Strinx predstaví v troch slovenských mestách svoj nový album so šteklivým názvom Do Trojky. Program, ktorý spája zmyslenosť s hudobnou virtuozitou, spestria aj tanečné skupiny The Pastels a Ladylicious a špeciálni hudobní hostia - speváci Tomi Popovič a Robo Papp.

Album Do Trojky vyšiel v decembri minulého roka. Číslo tri je podľa členiek kapely symbolické. "Sme tri mladé, nezávislé baby, ktoré chvú svojou hudbou osloviť všetkých, ktorí majú radi život, tanec a rytmus. S týmto nám pri produkcii pomohli traja skúsení producenti Tomi Popovič, Igor Baar a Mark Klint a tri skladby s nami naspievali Tomi Popovič, Tina a Robo Papp," uviedli na svojej oficiálnej stránke Gstrinx.sk. "Tentokrát sme sa rozhodli osloviť hlavne slovenského poslucháča, preto je album celý v slovenčine," dodávajú G-Strinx o svojom druhom albume.

Turné odštartuje 3. marca v srdci Slovenska - Banskej Bystrici, v jednom z top klubov tanečnej scény Ministry of Fun. V polovici marca (16.3.) G-Strinx zavítajú do košického Jumbo Centra a napokon sa so svojím programom predstavia 13. apríla v bratislavskom Majestic Music Clube. Práve tam bude nový album vo finále pokrstený za účasti ďalších hudobných hostí, ktorí sa podielali na produkcii samotného albumu.

Na koncertoch dievčenského tria, ktoré sa úspešne zviditeľnilo v prvej sérii súťaže Česko Slovensko má talent, odznie aj originálny remix skladby Prírodný úkaz z tohto albumu. Remix predstaví medzinárodne uznávané DJské a producentské duo I-One & Vago, ktoré sa postará aj o oficiálnu afterparty po každom koncerte.

G-Strinx Slovakia Tour 2012:


3. 3. - Banská Bystrica, Ministry of Fun
16. 3. - Košice, Jumbo Centrum
13. 4. - Bratislava, Majestic Music Club

G-Strinx - Česko Slovensko má talent 2011

Biografia

G-Strinx je dievčenská inštrumentálno-vokálna skupina zložená z troch dievčat, ktoré sa stali známymi predovšetkým svojou virtuóznou hrou na elektrofonické husle. Skupina, ktorú v súčasnosti tvoria Aneta Lednická, Daniela Štrbová a Lucia Klinovská, vstúpila na hudobnú scénu v septembri 2004. Odvtedy stihla odohrať už viac ako 400 vystúpení a koncertov a vydať dva štúdiové albumy.

Okrem Slovenska sa G-Strinx predstavili publiku v Českej republike, v Rakúsku, Maďarsku, v Slovinsku, v Taliansku, v Nemecku, Veľkej Británii, v egyptskej Káhire či v Španielsku. V septembri 2007 vystúpili spolu so skupinou Elán na pódiu najslávnejšej koncertnej sály na svete – Carnegie Hall v New Yorku, kde mali možnosť obecenstvu ukázať nielen umenie hry na husle, ale aj svoje spevácke kvality. S legendou slovenskej hudobnej scény absolvovali v roku 2008 tiež veľké česko-slovenské turné.

G-Strinx vo svojich vystúpeniach ponúka plnokrvnú show, ktorá spája hru na husliach, tanec a spev. Tento fakt prispel nemalou mierou k tomu, že sa triu podarilo hneď prvý album nahrať v špičkových belgických štúdiách Globe Studio a JET Studios Brussels. Album naspievaný v anglickom jazyku - bol vydaný spoločnosťou Hart Pro v novembri 2008 pod názvom Angeldust.

Debutová platňa vznikla v spolupráci s tímom slovenských, belgických, holandských a britských skladateľov, textárov a aranžérov. Okrem autorských piesní obsahuje aj skladby klasickej hudby upravené v rockovom a popovom štýle. Prvý videoklip G-Strinx ponúkli k titulnej skladbe albumu v máji 2009. Pod taktovkou českého réžiséra Karla Březinu a v produkcii Ctibora Poubu ho nakrúcali v kaštieli v Dolnej Lukavici pri Plzni a v priľahlom lese.

G-Strinx - Angeldust

Informácie pre Hudba.sk poskytol PR manažér turné Peter Kotus. Biografia bola spracovaná údajov na oficiálnej stránke www.gstrinx.sk.

Foto: Gstrinx.sk

Súvisiaci interpreti: G-Strinx