Festival Pucung spája myšlienku boja proti korupcii so zaujímavými diskusiami, inšpiratívnymi vystúpeniami a koncertmi. Na východe Slovenska sa bude konať už po tretíkrát. Po mimoriadne úspešných dvoch ročníkoch na návštevníkov čaká atraktívny program. V rámci jeho hudobnej časti vystúpia Katarzia, Bulp či Zuzana Mikulcová.

Na multižánrový Pucung opäť zavítajú známe osobnosti zo sveta hudby a spoločenského diania. Spoločnou témou bude tentokrát angažovanosť. "Keď nás chytá beznádej, že v tejto krajine sa nič nedá a nič nefuguje, Pucung je tu na to, aby nám pripomenul, že zmena je možná a závisí na každom z nás. Tento rok sme sa rozhodli zamerať na to pekné a pozitívne, čím sa dá každodenne inšpirovať, a to sú príbehy občianskej angažovanosti," hovorí Petra Régnacq Trnková z Nadácie Zastavme korupciu, ktorá festival organizuje.

Medzi hosťami sú predstavitelia iniciatív Zabudnuté Slovensko, My sme les, Za slušné Slovensko, najmladšia starostka v histórii Erika Cintulová, "hipsterský primátor" Peter Bročka, či dizajnér a sociálny inovátor Jakub Ptačin. Návštevníci sa medzi iným dozvedia ako menia mladí ľudia Slovensko, ako sa nestratiť v dobe dezinformácií a hoaxov, či ako vznikali inicitívy, ktoré trafili do čierneho.


Inšpiratívnych šikovných ľudí, ktorí u nás dokázali niečo zmeniť, budú na pódiu striedať známi stand-up komici Tomáš Hudák, Jakub Gulík a Marián Psár. Festival otvorí historicky prvý Ťažký týždeň s Janom Gorduličom naživo. Okrem inšpiratívnych myšlienok na festivale zaznejú aj výborné koncerty v podaní interpretov ako je Bulp, Zuzana Mikulcová, Papyllon či Petijee. Festivalový deň zavŕši oceňovaná audio-vizuál-názorová show Antigona v podaní Katarzie a Pjoniho.

Pucung štartuje 13. apríla o 14.00 v košickej Tabačke a návštevníkov bude baviť až do neskorého večera. Lístok na Pucung si záujemcovia môžu kúpiť za zvýhodnenú cenu do 13. marca v sieti Predpredaj.sk.

Vstupenky na festival Pucung:  


Redakciu Hudba.sk informovala organizátorka festivalu Petra Régnacq Trnková. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Katarzia , Zuzana Mikulcová