Anglický spevák Liam Gallagher zverejnil skladbu The River. K novinke ponúkol aj video, v ktorom sa mladý muž potuluje po meste a napokon stojí pred nasprejovanou podobizňou 46-ročného interpreta na budove. Pieseň napísal niekdajší líder už nefungujúcich Oasis s Andrewom Wyattom z kapely Miike Snow, ktorý sa podieľal aj na Gallagherovom debutovom albume As You Were (2017).

Len niekoľko hodín predtým, ako vystúpi na ikonickom pódiu Pyramid Stage v Glastonbury, zverejnil Liam Gallagher novú skladbu The River. Tá sa bude nachádzať na jeho druhej sólovke Why Me? Why Not, ktorá sa dostane na trh 20. septembra a spevák z nej predtým ponúkol prvý singel Shockwave aj s videoklipom. The River vytvoril Gallagher v spolupráci s s producentom Andrew Wyattom.

Pieseň disponuje hutným gitarovým riffom evokujúcim pamätné nahrávky Led Zeppelin a angažovaným textom, v ktorom spevák vyzýva súčasnú generáciu na boj ku zmene, nadväzuje na singel Shockwave. Obe skladby dávajú tušiť, akým smerom sa Gallagher na novinke bude uberať. "Chcel som sa posunúť, nahrať lepší album ako As You Were," prehlasuje a smelo dodáva: "A tak som to aj urobil!" Na očakávanej štúdiovke sa podieľal aj vyhľadávaný producent Greg Kurstin.


Liam Gallagher na turné

Niekdajší frontman Oasis okrem skladby The River ponúka aj titulku albumu a zoznam jesenných koncertov, o ktoré je veľký záujem. Vstupenky na jeho prvú sólovú púť po arenách v Anglicku zmizli počas jediného rána, 40 tisíc lístkov na vystúpenie vo Finsbury Park sa vypredalo za necelú minútu. Tento rok budú mať výnimočnú príležitosť užiť si Liama Gallaghera naživo aj slovenskí fanúšikovia, keď v sobotu 13. júla vystúpi na trenčianskom letisku na festivale Pohoda

Len pred pár dňa bol hviezdou festivalu Metronome v Prahe, kde mal spevák problém s textami, napriek tomu si za svoje vystúpenie odniesol prevažne pozitívne ohlasy. Okrem piesní z jeho debutu As You Are zazneli aj staršie kúsky z čias Oasis. 


Zdroj: SITA+TS Warner Music
Foto: PR/Warner Music